Soorten flesvoeding

Soorten flesvoeding

Er bestaan talloze soorten en merken flesvoeding. Meestal is de voeding gebaseerd op koemelk en nauwkeurig afgestemd op de spijsvertering van je baby.

Verschillende soorten flesvoeding

Er is ook zuigelingenvoeding op basis van sojamelk. En verder bestaat er speciale, lichter verteerbare voeding die helpt bij darmkrampjes; meer verzadigde voeding voor heel hongerige baby’s en iets dikkere voeding voor baby’s die veel spugen. Raadpleeg je consultatie- of huisarts voor je overstapt op een van deze speciale voedingen. Je baby kan ook om andere redenen veel honger hebben of snel spugen.

Van zuigelingenvoeding naar hapjes

De eerste maanden krijgt je kind volledige zuigelingenvoeding. Deze voeding bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft. Het geven van extra vitamine K is dan ook niet nodig. Het geven van extra vitamine D wordt wel aanbevolen.Vanaf 6 maanden gaat je baby over op opvolgmelk. In opvolgmelk en peutermelk zit vaak extra vitamine D verwerkt; extra inname is dan niet noodzakelijk. Je kind gaat op deze leeftijd steeds meer energie gebruiken en hij krijgt andere behoeftes. Naast de opvolgmelk kun je beginnen met fruit- of groentehapjes en daarna de boterham.

Verschil koemelk en opvolgmelk

In tegenstelling tot gewone koemelk bevat opvolgmelk minder eiwit en natrium, zodat de nieren minder belast worden. Opvolgmelk kan ook koud aangeboden worden, dus op pad gaan met je baby wordt wat makkelijker.

 

Lees hier meer over

Speciaal voor jou