Waterpokken

Het begint onschuldig met kleine rode vlekjes, maar waterpokken verspreiden zich soms over het hele lichaam van je kind. Wat zijn waterpokken en wat kun je ertegen doen?

Advertorial

Wat voor ziekte is waterpokken?

Waterpokken is een infectieziekte. Het virus wordt door hoesten en praten via druppeltjes in de lucht overgedragen. Waterpokken zijn erg besmettelijk: heeft een kind in je omgeving ze, dan is het bijna zeker dat jouw kind ook ziek wordt. Een kind is al besmettelijk voor andere kinderen voordat het zelf ziekteverschijnselen krijgt. Het ene kind heeft er meer last van dan het andere. Sommige kinderen hebben blaasjes over hun hele lijf en hebben koorts, terwijl andere maar een paar pukkeltjes hebben en er niet ziek van zijn. Vooral kinderen tussen twee en zeven jaar krijgen waterpokken. De incubatietijd is twee tot drie weken.

Hoe weet ik dat mijn kind waterpokken heeft?

De ziekte begint met hangerigheid. Je kind voelt zich niet lekker, heeft geen trek in eten en hij kan wat verhoging of keelpijn hebben. Binnen een paar dagen ontstaan de eerste vlekjes, meestal op de romp. Later verschijnen er vlekjes in het gezicht en vaak ook tussen de haren, in de oren, mond, neus en op de geslachtsdelen. Op de armen en benen zit relatief weinig uitslag. Binnen zes tot twaalf uur veranderen de vlekjes in met vocht gevulde blaasjes. Na een poosje wordt het vocht in de blaasjes troebel en een paar dagen later drogen ze in en komen er korstjes op. Omdat er steeds nieuwe pukkeltjes bijkomen, heeft je kind alle stadia van waterpokken tegelijk. Waterpokken kunnen flink jeuken en gaan soms gepaard met koorts of keelpijn.

Welk product kan ik gebruiken?

HeltiQ WaterPokken heeft dé unieke dag- en nachtformule voor de behandeling van waterpokken. De gel werkt direct jeukstillend, kalmerend én verkoelt de huid van je kindje. Een bad met het bijgesloten zemelenextract zorgt voor de nacht voor een extra jeukstillende en verzorgende werking.

HeltiQ WaterPokken Gel heeft een antibacteriële werking waardoor infecties als gevolg van krabben worden voorkomen en bestaat uit 100%waterpokken-packshot natuurlijke ingrediënten.

Kijk ook op www.waterpok.nl

Speciaal voor jou