fischer-price-zintuigen

Zintuigen van je baby prikkelen: zo doe je dat

Je pasgeboren baby lijkt misschien passief, maar als je zijn zintuigen prikkelt, gebeurt er een heleboel.

Ouders van Nu samen met Fisher-Price®

De eerste weken lijkt het soms alsof je baby alleen maar slaapt en jij vooral bezig bent met verschonen en voeden. Toch kan je baby al veel en ontwikkelt hij zich in een razend tempo. Door hem te laten horen, zien en voelen, stimuleer je zijn ontwikkeling en kun je zijn zintuigen prikkelen.

Zingen en muziek

Zingen is ontspannend voor je baby. Het ritme en de klanken zorgen voor prikkels die de hersenen stimuleren. In de buik hoort je baby het ook als je zingt. Grote kans dat je baby rustig wordt als je hem liedjes laat horen die hij kent van toen hij nog in je buik zat. Ook een muziekdoosje kan voor een ontspannen baby zorgen. Als je baby gewend is aan een bepaald muziekje, dan wordt hij al rustig en slaperig als hij het hoort.

Zien, horen en voelen

Omdat je baby nog niet zo scherp ziet, is speelgoed met heldere kleuren en scherpe contrasten het meest geschikt. Knisperboekjes geven vaak een goede combinatie van prikkels. Ze zijn interessant om naar te kijken door de scherpe contrasten, elke ‘bladzijde’ voelt anders en ze maken nog geluid ook. Als je baby met ongeveer twee maanden een betere spierspanning in zijn nek krijgt, zal hij speelgoed gaan volgen en ernaar grijpen. Een babygym of speelkleed is dan de volgende stap. Je kunt ook een trappelbord in de box bevestigen. Eerst trapt je baby er toevallig tegenaan, maar al gauw krijgt hij door dat hij de muziekjes zelf kan aanzetten.

beats-pods-fisher-price

Vrolijke lichtjes en melodietjes

Als je baby rond de drie maanden is, zijn de Bright Beats 3-in-1 Vrolijke Beats Pods van Fisher-Price® interessant. De vrolijke melodietjes stimuleren alle zintuigen van je baby. Leg bijvoorbeeld je baby op de buik. De Pods stimuleren dan de visuele vaardigheden en het gehoor met lichtjes en melodietjes.

Kan je baby eenmaal zitten, dan kan hij op de Pods slaan en zijn eigen beats maken. Je zult zien dat je baby dan al snel ontdekt dat de muziek en de lichtjes veranderen als hij tussen de drie standen schakelt. Hierdoor maakt hij kennis met oorzaak en gevolg.

Is je baby toe aan kruipen? Zet de Pods dan op verschillende plaatsen in de woonkamer. Hiermee moedig je je baby aan om achter de lichtjes en de muziek van de pods aan te gaan. Dit is goed voor de motorische vaardigheden.

De Fisher-Price® Bright Beats 3-in-1 Vrolijke Pods heeft een consumentenadviesprijs van €34,99. 

Tijd voor rust

Heeft je baby genoeg gespeeld, dan laat hij dat merken door bijvoorbeeld weg te kijken. Luister naar zijn signalen en laat hem lekker even dutten als hij moe is.