Kijk jij ook zo uit naar de komst van je kleinkind?

Als jouw zoon of dochter een baby krijgt, verandert er niet alleen veel voor hen, maar ook voor jullie als ouders. Je kind wordt opeens mama of papa en jij dus oma en opa. En dat is een behoorlijke verandering. Eentje waar je misschien flink aan moet wennen, want: oma en opa… Poeh, dat klinkt behoorlijk oud. Maar aan de andere kant kun je natuurlijk niet wachten om je kleinkind te verwelkomen. Om je alvast een beetje ‘in te lezen’ vind je op deze pagina alles voor jou als oma of opa (to be).

Speciaal voor jou als oma (to be)

Als abonnee van Libelle of Margriet krijg je korting op je kaartjes voor het In de wolken Festival van Ouders van Nu of een abonnement op Ouders van Nu.

Leuke weetjes

Van wat je kleinkind van jou als oma en opa kan leren tot de tekenen dat jij de beste grootouder ooit word en nog veel meer leuke weetjes over opa en oma zijn of worden.

Alles over de opvoeding

In veel gezinnen zijn opa en oma onmisbaar omdat zij met liefde de kinderen opvangen als de ouders moeten werken. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die opa’s en oma’s belangrijk maken in het leven van je kind.

Alles over oppassen

Wist je dat oppassen op je kleinkind goed is voor de geest? En dat je dan zelfs langer leeft, als we de onderzoekers mogen geloven? Maar als je oppast, wil je natuurlijk wel dat het leuk blijft. Hoe zorg je daarvoor?