cadeaus kinderen

6x slimme cadeautips voor kinderen: dingen die geen speelgoed zijn

Voor veel mensen horen Kerst en cadeaus bij elkaar. Misschien moet jij ook nog last minute shoppen. Maar wat geef je aan een kind met een uitpuilende speelgoedkist? Geen speelgoed! Wij geven je zes slimme cadeautips voor kinderen.

1. Abonnement

Er zijn tal van leuke abonnementen die je een kind cadeau kunt doen: een abonnement op een museum, de dierentuin of de bioscoop. Houdt je kind van lezen? Neem een abonnement op een kindertijdschrift, zoals de Donald Duck of de Tina. Op die manier heeft je kind steeds weer een moment om naar uit te kijken.

2. Concert, theater of dagje weg

Is je kind gek op muziek van een bepaalde zanger of zangeres of band? Kijk eens of je kaartjes kunt kopen voor een optreden. Of misschien is er binnenkort een leuke kindervoorstelling in de buurt. Een dag naar een speeltuin of pretpark doet het ook altijd goed. Een middag bowlen of schaatsen is ook een leuke manier om samen lol te maken. Tip: print een leuke foto van de activiteit uit, doe daar de kaartjes bij en pak het leuk in.

3. Een bakset

Veel kinderen vinden het hartstikke leuk om een middagje te bakken. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel baksetjes te koop, maar je kunt natuurlijk ook je eigen bakset samenstellen. Koop bijvoorbeeld een mandje en doe daar een leuk schort of koksmuts in, een boekje met recepten voor bijvoorbeeld cupcakes of koekjes én de bijbehorende ingrediënten.

4. Knutselspullen

Knutselspullen doen het ongetwijfeld goed bij kinderen die graag knutselen. Koop bijvoorbeeld een schildersezel speciaal voor kinderen en geef daar wat verfspullen bij. Of stop wat knutselspullen in een mand. Zo heb je een leuk cadeau waarmee je ook nog eens de creativiteit van je kind stimuleert.

5. Boek

Een echte boekenwurm doe je zeker plezier met een boek onder de kerstboom. Is je kind niet zo gek van lezen, maar wil je dit toch graag stimuleren? Koop dan een leuk stripboek of een leuk tijdschrift voor hem of haar.

6. Educatief cadeau

Een leuk en leerzaam cadeau is Jeroen Groen Grashoofd. Dit is een plant met een gezicht en grassprieten als haar. Het ‘kapsel’ van Jeroen moet regelmatig worden bijgeknipt en daarnaast moet hij natuurlijk genoeg water krijgen.

Extra tip: kies voor een cadeau voor allemaal en ga op zoek naar leuk spel voor het hele gezin. Zo investeer je in een leuke manier om wat qualitytime met z’n allen door te brengen.

MEER LEZEN?

Speciaal voor jou