5 leuke films om te kijken in de meivakantie

Naar het museum, een pretpark of de dierentuin… In de vakantie is het tijd voor de leukste uitstapjes, maar stiekem is de bioscoop natuurlijk veruit favoriet. Welke leuke films draaien er?

Ouders van Nu samen met Pathé

Extra activiteiten in de meivakantie

Behalve heel veel leuke films, zijn er in de meivakantie in de Pathé-bioscopen dagelijks extra activiteiten. Zo kun je na of voor de film een speurtocht doen, jumpen op het springkussen of een prijs winnen met de kleurwedstrijd. Voor de speurtocht moet je extra goed om je heen kijken, want in het theater zijn een aantal letters verstopt die samen een woord vormen.

En terwijl je kind druk aan het kleuren, speuren of springen is, kruip jij achter een kop Starbucks-koffie met of zonder siroop of extra shot espresso. Je stelt zelf je favoriete koffie samen bij het premium Starbucks self-service point in de bioscoop.

De leukste films voor slechts €5

Goed om te weten: dankzij de Pathé LenteBios kunnen kinderen t/m 11 jaar voor slechts €5 naar de allerleukste films van Pathé. Met de Pathé Kidscombo (voor slechts €3,60 extra) kun je het bioscoopuitje compleet maken en krijg je een kleurrijk doosje met een drankje zonder prik, zoete of zoute popcorn, snoep en een cadeautje.

En dit zijn de leukste films waar je naartoe kunt gaan:

1. De Smurfen en het verloren dorp

Wie kent de Smurfen niet. Goed nieuws: ze maken een comeback met een eigentijds animatie-avontuur. Smurfin vindt namelijk een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vrienden Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht vol actie en gevaar. Bereiken ze het Verboden Dorp voordat de gemene tovenaar Gargamel het dorp vindt?

Geschikt vanaf zes jaar

 2. The Boss Baby

Broertje of zusje op komst? Dan is The boss baby sowieso de film waar je naartoe moet met het gezin. Vanuit het perspectief van de zevenjarige Tim wordt de impact beschreven van de komst van een nieuwe baby op een familie. Overigens is het geen ‘normale’ baby; hij draagt een pak en spreekt met de stem en gevatheid van Alec Baldwin.

Geschikt vanaf zes jaar

3. Hotel de Grote L

Als de vader van de twaalfjarige Kos in het ziekenhuis belandt, moet de jongen samen met zijn zussen hun familiehotel aan zee runnen. Maar de samenwerking gaat niet bepaald van een leien dakje. Kos snapt niks van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers ook nog eens voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Ondertussen probeert Kos ook nog eens indruk te maken op Isabel. Hotel de Grote L is ook verschenen als kinderboek en won in 2015 de Zilveren Griffel.

Geschikt vanaf negen jaar

4. Bibi en Tina: jongens tegen de meisjes

Paardenmeisjes opgelet! De paardenmeiden Bibi en Tina zijn terug met een superspannend avontuur. Ze gaan op zomerkamp, superleuk natuurlijk, maar al snel ontstaan er irritaties tussen de jongens en de meisjes. De groep splitst zich op en de jongens en de meiden nemen het tegen elkaar op met allerlei activiteiten. Bibi probeert hierbij haar toverkrachten in te zetten, maar of dat lukt… Ondertussen breekt er ook nog een bosbrand uit. Om een ramp te voorkomen, moet Bibi in actie komen, maar de grote vraag is of haar magische krachten werken.

Geschikt vanaf zes jaar

5. Cloudboy

Cloudboy is een echte familiefilm en vertelt het verhaal van de twaalfjarige stadsjongen Niilas die bij zijn vader woont. Zijn Zweedse moeder Katarina kent hij nauwelijks. Tegen zijn zin in moet hij in de zomervakantie naar Lapland waar zijn moeder met haar nieuwe gezin bij de Sami, tussen de rendieren, wonen. Krijgt hij het naar zijn zin op het platteland?

Geschikt vanaf negen jaar

Kleuterbios

Is jouw kind nog te jong voor deze films? Pathé heeft voor kinderen vanaf drie jaar ook een speciale Kleuterbios van Nick Jr.. Op het grote scherm zijn verschillende, nog niet eerder vertoonde, afleveringen te zien van de helden van PAW Patrol en Blaze en de monsterwielen. Het licht gaat niet helemaal uit, het geluid staat wat zachter en een kaartje is inclusief Kidscombo, diploma en kleurplaat.

Speciaal voor jou