zwanger autorijden

Zwanger autorijden

Zwanger autorijden: dat kan! Je zult op het gebied van comfort en veiligheid wel wat aanpassingen moeten maken. Ook is het extra belangrijk dat je goed verzekerd bent.

Comfort

Naarmate je buik dikker wordt, kan zwanger autorijden onprettiger worden. Stop daarom wat vaker tijdens lange ritten. Het is niet alleen fijn om even je benen te strekken, het is ook belangrijk om je bloedsomloop op gang te houden. Dat voorkomt trombose. Ook kun je door te lang stil te zitten last krijgen van je bekken of rug. Zit je als passagier in de auto, zet dan af en toe je stoel in de slaapstand.

Veiligheid

Je kunt tijdens je zwangerschap de autogordel op de normale manier blijven dragen. Dit is niet gevaarlijk voor je baby. Zorg er wel voor dat het het heupgedeelte zo laag mogelijk onder je buik doet. Mocht er toch wat gebeuren, dan wordt de baby uitstekend beschermd door het vruchtwater waar hij in ligt. Dit werkt als een soort stootkussen. Doordat het vruchtwater in de laatste maand van je zwangerschap wat minder wordt, loopt je baby in deze periode meer kans op verwondingen bij een ongeluk.

Autoverzekering

Misschien is dit een goed moment om eens te kijken naar je autoverzekering. Check bijvoorbeeld of je autoverzekering de dekking ‘schadeverzekering inzittende’ heeft. Deze vergoedt schade die inzittenden lijden bij een ongeval. De schade wordt vergoed, zoals deze ook vergoed zou worden als je door een ander wordt aangereden.

Speciaal voor jou

Babynamen app

Op zoek naar een naam voor je baby? Met onze app Babynamen+ gaat je dat zeker lukken. Houd samen ...