Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Kinderkamer

Kinderkamer inspiratie: ‘Vier muren met een print werd misschien toch wat veel’

De moeder van Cato (2) wist het zeker: ik ben zwanger van een jongen. Niet dus.

Advertentie

Graciéla (34, content producer) is getrouwd met Bart (37, kok). Samen hebben ze dochter Cato (2). Ze wonen in een voormalig melkwinkeltje in Haarlem.

Lees ook: Rommelkonten opgelet: 11x speelgoed opbergen doe je zo

Los met roze

‘Een zoon, ik wist het zéker toen ik net zwanger was. Eigenlijk daarvoor al. Het groene behang was uitgezocht en ik had de sfeer en styling al helemaal in mijn hoofd. En toen kwam de 20 wekenecho. Hilarisch vond ik het. Ik had al best wel wat kleertjes gekocht, niet specifiek jongensachtig, maar wel met een zoon in gedachten.

Niet dus, mijn plan voor de babykamer moest om. Wat niet heel lastig was, want hetzelfde printje van het behang was er ook in het paars met roze en een vleugje goud. Ik kon onverwacht los met roze, heerlijk, ik hou van vrolijke kleuren.

Ik koos een tint uit het behang om twee wanden mee te verven, want vier muren met een print werd misschien toch wat veel. Hoog op mijn wensenlijst stond een gouden ledikant: het maakt de kamer een beetje chic en het haalt het goud in het behang naar boven.

Advertentie

Ook leuk: Kinderkamer inspiratie: ‘Mooi gaat bij mij voor praktisch’

Peuter in ledikant

inkijkje kinderkamer
Afbeelding 1: Ledikant Polini, hemeltje Gras onder je voeten, muziekmaan Zeeman, kussen wit met bloemen Archive Store

Afbeelding 2: Behang Boras Tapeter, keukentje Zara Home, behang (achter keuken) Vayen bij Karwei, regenboog met kralen DIY, poppenhuis Marktplaats, kleed Doing Goods

Advertentie

Bekijk ook: Kinderkamer inspiratie: ‘Ik verander elke week wel iets aan hun kamer’

Superlelijk

Mijn man moest van mij de commode kopen. Ik kwam er zelf niet uit. Hij kocht een afgrijselijk geval op Marktplaats, maar daar kon ik natuurlijk niets van zeggen. Daarbij weet ik doordat ik graag meubels opknap, dat je uiteindelijk overal wel wat van kunt maken. De goedkope houten knopjes lagen er als eerste af en verving ik door messing greepjes. En uiteraard kreeg het een nieuwe kleur. Inmiddels ben ik er superblij mee.

Voor een kledingkast is geen ruimte in de kamer. Dus bevestigde ik twee zwarte stijgerbuizen aan de muur waar de kleren aan kunnen hangen. Praktisch bij de hand en leuk om naar te kijken.

Lichtblauwe commode
Afbeelding 3: Behang Boras Tapeter, commode en verschoonmandje Marktplaats, knopjes Doing Goods, rugzakje Zara, koffer antiekmarkt

Romantisch

Van mijn schoonmoeder kreeg ik de plank voor boven de commode, eigenlijk is het een kapstok; daardoor is hij wat dieper. Superhandig want nu past er ook mijn verzameling Gouden Boekjes op. Het is een flinke stapel met nieuwe boekjes, mijn oude boekjes van vroeger en exemplaren die ik op marktjes vind.

Ik hou van die romantische nostalgie. Dat zie je ook terug in de vele bloemenprints waarmee ik ben opgegroeid. Zelf maak ik kussentjes, poppendekbedjes en fotoboeken in verschillende Liberty bloemenstofjes, die ik trouwens ook verkoop. Het geeft me het gekoesterde gevoel van vroeger wat ik Cato ook zo gun.’

Je kunt Graciéla volgen via AtelierPoppy.nl en @liefhuisjehaarlem

moeder leest dochter voor in kinderkamer

Moeder en dochter aan tafel

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Kim Krijnen. Styling: Paula Schouten

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Commercieel – Hema – Offer – Peuter dekbedden

Peuter dekbedden

Een zacht, katoenen dekbedovertrek
Shop nu