Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

'Hardnekkige nee-zegger is later succesvol'

Roepen jouw kinderen die de hele dag door 'nee', weigeren ze om naar bed te gaan, te blijven zitten aan tafel of zelf hun schoenen aan te trekken? Dan is dit misschien een troostende gedachte voor je. Wetenschappelijk onderzoek laat namelijk zien dat opstandige kinderen, tegen de tijd dat ze 40 zijn, meer kans hebben om veel geld te verdienen.

Advertentie

Volgens een artikel, gepubliceerd in het Journal of Developmental Psychology, zijn opstandigheid en rebels gedrag belangrijke voorspellers van het inkomen als volwassene. Wetenschappers gebruikten data de MAGRIP-studie, waarin kinderen jarenlang worden gevolgd vanaf 1968. Ze bekeken het gedrag en de persoonlijkheid van een groep van 700 kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Ongeveer 40 jaar later werden de deelnemers aan dit onderzoek weer opgezocht. En wat bleek? De opstandigste kinderen hadden uiteindelijk het meest bereikt op het gebied van educatie. Ook verdienden zij het meeste geld.

Veeleisend

Volgens de onderzoekers is dat als volgt te verklaren: ‘Zonder rekening te houden met andere variabelen veronderstellen we dat mensen met een opstandig karakter meer verdienen, omdat ze tijdens kritieke momenten, zoals salarisonderhandelingen of promotie, bereid zijn om meer te eisen.’

Lees ook: Gezond discussiëren met je kind, zo doe je dat

Voorspellers

D e onderzoekers kunnen helaas niet uitsluiten dat er nog andere redenen meespelen voor een goed inkomen, maar toch. De studie onderschrijft wel de gedachte dat persoonlijkheidskenmerken betere voorspellers van succes zijn dan meer traditionele indicatoren, zoals bijvoorbeeld IQ.

Advertentie

Lees ook: 15x aanwijzingen dat je baby superslim is

 

Bron: Practical Parenting Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Eindelijk een goede nachtrust

Numsy

Eindelijk een goede nachtrust

White Noise producten
Bekijk hier