Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Spelen met stickers: verrassend leuk én leerzaam voor je peuter

Met een simpel velletje stickers kan je peuter uren zoet zijn. Maar wist je dat spelen met stickers niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam is voor je kind? Dit zijn de voordelen!

Advertentie
 1. Perfecte pincetgreep

  De pincetgreep is een handeling waarbij twee vingers, namelijk de duim en wijsvinger, samenwerken om iets voor elkaar te krijgen. Wij volwassenen gebruiken deze greep continu, bijvoorbeeld als we een papiertje oprapen of onze gulp dichtritsen. Een peuter kan deze greep perfectioneren door met stickers te spelen. Met zijn duim en wijsvinger moet eerst de sticker van het stickervel worden verwijderd, om hem vervolgens vast te pakken en ergens op te plakken. Het verbeteren van de pincetgreep is kortom een belangrijke stap voor je kind op weg naar zelfstandigheid.

  Lees ook: Alles over de pincetgreep en fijne motoriek

 2. Goede oog-handcoördinatie

  Daarnaast stimuleert het spelen met stickers ook de oog-handcoördinatie van je kind. Om de stickers te pakken en te plakken moeten de ogen en handen goed samenwerken om de taak succesvol uit te kunnen voeren. Op zoek naar eindeloos veel speeltips met stickers? In dit boek vind je wel honderd ideeën. 

 3. Leuk sensorisch spel

  Ook worden verschillende zintuigen geprikkeld tijdens het spelen met een vel stickers. Het zien van de verschillende kleuren en vormen, het horen van het knisperende stickervel, het voelen aan de kleverige achterkant… Bovendien kunnen kinderen met stickers hun fantasie de vrije loop laten en zelf verzinnen waar zij het willen plakken, wat weer een kalmerende werking heeft.

 4. Het oefenen van vragen om hulp

  Niet alle stickers laten zich gemakkelijk van het stickervel verwijderen. Soms scheurt er één of plakt ie dubbel. Dat maakt stickers plakken niet alleen een leuke activiteit voor het stimuleren van de fijne motoriek maar ook een goede oefening voor het ontwikkelen van geduld en het leren vragen om hulp. Hoe reageert jouw peuter als zijn spel vastloopt?

  Advertentie
 5. Lichaamsbewustzijn creëren

  Tot slot kan een vel met stickers je peuter spelenderwijs ook meer leren over zijn lijf. Door als ouder samen met je peuter te spelen, en om de beurt een sticker te plakken óp de ander (op de schouder, borstkas of elleboog) wordt je kind bewust van het feit dat hij een lichaam heeft dat bestaat uit verschillende lichaamsdelen. En zo leert hij spelenderwijs een hele hoop over zijn lichaam.

Lees ook:

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Bron: BabygagaBeeld: Getty Images

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu