Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

4x white noise-apparaten die je baby helpen om beter te slapen

Dat een goed ritme en genoeg slaap belangrijk zijn voor je baby, is vast geen nieuws voor je. Maar wat als het ‘project slaap’ maar niet wil lukken… Heb je al eens een white noise-apparaat overwogen? De ruis uit een white noise-machine is een geruststellend en herkenbaar geluid voor baby’s en kan zo helpen bij het in slaap vallen.

Advertentie

Hoe werkt een white noise-apparaat?

Een white noise-machine is een slaaphulp die je op de kamer van je kind kunt zetten en die zorgt voor een monotoon en ruisend geluid (oftewel: witte ruis). Dit geluid geeft je baby een gevoel van veiligheid, omdat het doet denken aan gerommel op de achtergrond wanneer jij in de buurt bent. Daarnaast is het geluid herkenbaar: toen je baby nog in je baarmoeder zat, was er ook altijd geluid aanwezig. Denk aan je (gedempte) stem en de ruisende klank van je bloed.

Door white noise onderdeel te maken van het slaapritueel, gaat je kind het geluid associëren met bedtijd. Bouw het gebruik van white noise langzaam op en laat je kind er rustig aan wennen.

Lees ook: White noise: wat is het en helpt het je baby slapen?

4x rustgevende witte ruis machines

 1. Numsy white noise

  numsy white noise

  De Numsy Dreamland White Noise kan je baby helpen om heerlijk in slaap te vallen. Het idee erachter is dat je kind in de baarmoeder altijd het ruisen van jouw bloed hoorde. De Numsy bootst dit geluid (ook wel witte ruis genoemd) na. Dit compacte apparaat met een stijlvol design heeft maar liefst veertig verschillende natuurlijke geluiden en je kunt het geluidsniveau zelf aanpassen. Ook bij volwassenen is-ie trouwens populair, dus wie weet ga je er zelf ook lekker van slapen.

  Advertentie

  Bekijk ook de Ouders van Nu-review: 3x white noise machines van Numsy

 2. Ssst… zegt de Baby Shusher

  baby shusher white noise

  De Baby Shusher maakt het geluid dat je zelf vast ook wel eens maakt om je baby te kalmeren. Dit klinkt voor je baby als een vertrouwd, geruststellend geluid, om lekker bij in slaap te vallen. Zo kan het je kind ondersteunen bij het inslapen. Door het handige polsbandje kun je dit apparaat alvast aanzetten terwijl je rustig rondloopt met je baby.

 3. Knuffelbare egel

  truelife egel white noise

  Ga je liever voor een zacht exemplaar? Deze schattige egel heeft behalve de white noise-functie ook een projector met sterrenlicht. Je kunt kiezen uit verschillende licht- en geluidsopties, zodat je baby onder een mooie sterrenhemel in slaap kan dommelen. Tijd voor een betere nachtrust? Je bestelt ‘m hier.

 4. Doorslapen met Diley

diley droom ei

Advertentie

Diley het Droom Ei is een slaaphulp met een ingebouwd nachtlampje waarvan je de helderheid kunt instellen. Zo kun je je baby in slaap laten vallen bij een warme, oranje gloed. Het white noise-apparaat heeft 29 unieke geluiden en je kunt een timer instellen of het geluid continu laten afspelen.

De verschillende geluiden kunnen helpen bij drie fases: het klaarmaken om te slapen, het in slaap vallen én in slaap blijven. Zo geeft het ruisende geluid baby’s een veilig gevoel en dempt het geluiden van buiten, waarvan je baby wakker kan schrikken.

Wil je altijd met korting shoppen? Vraag dan nu je Ouders van Nu Voordeelpas aan en profiteer het hele jaar van scherpe aanbiedingen.

Redactioneel – Offer – Een goede nachtrust

Een goede nachtrust

White noise machines
Bekijk hier