Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Waarom is een autostoelhoes zo handig?

Spugen, knoeien, zweten en spijkerbroeken vol modder: een kinderstoel wordt snel vies. Bij de meeste autostoeltjes kun je de bekleding loshalen en in de wasmachine gooien, maar nog makkelijker en hygiënischer is het om een losse hoes te kopen voor om de autostoel.

Advertentie

Handig

De bekleding van een autostoel krijgt veel te verduren. Een hoes is ideaal om de bekleding te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals zweten bij warm weer of knoeien met eten en drinken. Van de meeste autostoelen kun je de bekleding afnemen met een doek of in de wasmachine gooien, maar dat is best een klus en dus niet iets wat je wekelijks doet. Met een hoes als beschermlaag houd je de bekleding van de autostoel langer schoon en fris.

Een autohoes trek je met een elastiek in de hoes snel om de hele autostoel heen en haal je er ook weer net zo makkelijk vanaf om in de wasmachine te gooien. Nog een voordeel: je hoeft niet te wachten tot de hoes weer schoon en droog is om met de auto op pad te kunnen.

Lees ook: Zo vervoer je je baby veilig in de auto.

Verschillende autohoezen

Er zijn veel verschillende autohoezen te koop. Universele stoelhoezen die om de meeste stoelen passen en vaak wat goedkoper zijn, maar ook autostoelhoezen speciaal ontworpen voor een bepaald type stoel of merk. Er zijn zowel voor babyautostoelen, als peuterautostoelen en kinderautostoelen hoezen te koop. Het belangrijkste is dat de hoes goed past op de autostoel, anders is het niet comfortabel voor je kind. Test universele hoezen daarom altijd eerst uit.

Vocht opnemend en ademend

Naast verschillende vormen en maten, kun je ook kiezen uit verschillende stoffen. Van badstof, tot jersey en zacht katoen. Naast hygiëne en gemak, is een ander groot voordeel van autostoelhoezen dat ze ervoor zorgen dat je kind niet zo zweet, omdat de stof ademend is en vocht absorberend. Let er bij aanschaf verder op dat de stof lekker zacht en comfortabel aanvoelt. Soms zie je dat de hoofdsteun, rugleuning en het zitvlak een extra katoenen voering hebben, zodat zweet makkelijker wordt opgenomen. Ook kun je speciale zomerhoezen kopen die nog beter ademen zodat je kind het niet te warm krijgt op de achterbank.

Advertentie

Waarschuwing: trek altijd de winterjas van je kind uit voordat je hem in het autostoeltje zet. Lees hier waarom.

Prints en kleuren

In de auto staat veiligheid en comfort natuurlijk bovenaan, maar het oog wil ook wat. Het aanbod autostoelhoezen is groot en voor iedereen is wel een leuke kleur of print te vinden. Van Frozen tot Mickey Mouse, maar ook met sterren, walvissen of in een opvallende, effen kleur. Natuurlijk kun je ook neutrale hoezen kopen in zwart of grijs. Ben je op de hoes uitgekeken? Met een nieuwe hoes creëer je meteen een andere look.

Inlegkussen

Naast autostoelhoezen, zijn er ook inlegkussens te koop. Deze zijn gemaakt van dikker materiaal en bieden extra zachtheid en comfort. Ook zorgen deze inlegkussens voor meer ventilatie. Zeker als je in de zomervakantie met de auto naar het zonnige zuiden rijdt, is dat prettig voor je kind. Autostoeltjes op vakantie, dit zijn de regels per land.

Meer weten? Alles over de nieuwe i-Size goedkeuring (ECE-R129) of de ‘oudere’ ECE-R44 norm.

Advertentie
Redactioneel – Offer – Praktisch en veiligheid

Maak je huis kindveilig

Veilige traphekjes
Shop nu