Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

JamesGeslacht

Jongen

Populariteit van de naam James

Deze naam werd in 2022 aan 594 jongens gegeven.

De naam James komt al honderden jaren voor in ons land. Toch werd de naam vanaf 2010 pas écht populair: toen werden er 54 jongens met de naam James geboren, zeven jaar later waren dat er al 465. Inmiddels is James een van de meest gekozen jongensnamen van Nederland, samen met namen als Liam, Finn, Luca, Daan en Levi.

Populariteit in het buitenland

James is een zeer populaire naam vooral in Engelstalige landen. In de Verenigde Staten staat de naam al meer dan honderd jaar in de top-20 van jongensnamen. James staat op de 27ste plek van meest voorkomende namen ter wereld.

Herkomst van de naam James

Engels, Hebreeuws

Betekenis van de naam James

Hij zal beschermen, bedrieger, hielenlichter

Wetenswaardigheden over de naam James

De betekenis van de naam James is niet helemaal duidelijk. Het is afgeleid van de Hebreeuwse naam Jacob, met 'Hij zal beschermen' als mogelijke betekenis. In de Bijbel doet Jakob zich voor als zijn broer Esau, om zo de zegen van zijn vader te krijgen die hoort bij het recht van de eerstgeborene. Om die reden wordt de betekenis van de naam ook als 'bedrieger' en 'hielenlichter' verklaard.

Weetjes

Sinds het Amerikaanse acteurskoppel Blake Lively en Ryan Reynolds hun dochter James hebben genoemd, is de naam voor meisjes een stuk populairder geworden. James is ook de naam van een lied van Billy Joel, uitgebracht in 1976.

Namen die lijken op James

Jamie Jack Jace Jacob

Inspiratie

Noah Lucas Sem Daan Levi Liam Finn Luca
Redactioneel – Offer- Multivitamine

Multivitamine

Biologisch actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12
Shop nu