Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

LaraGeslacht

Meisje

Populariteit van de naam Lara

Deze naam werd in 2022 aan 239 meisjes gegeven.

Lara komt vanaf de jaren '70 voor in ons land. Daarna groeide de populariteit van de naam gestaag, al was Lara pas écht in trek in de 00's. In 2004 zijn de meeste Lara's geboren: toen kregen 298 meisjes deze naam. Daarna nam de populariteit weer wat af, maar in de afgelopen jaren is de naam Lara juist weer aan een comeback bezig.

Populariteit van de naam Lara in het buitenland

Lara is wereldwijd een veelvoorkomende naam. In sommige Spaanstalige landen is Lara ook een achternaam. In de Verenigde Staten was de naam enorm geliefd in de jaren '70, terwijl kersverse ouders tegenwoordig veel minder vaak voor deze naam kiezen.

Herkomst van de naam Lara

Grieks, Latijns, Russisch

Betekenis van de naam Lara

Uit Laurentum, de gelauwerde

Wetenswaardigheden over de naam Lara

Lara is de Russische vorm van Laura, een Latijnse naam. De betekenis is 'uit Laurentum', een stad in het Italiaanse Lazio. De naam wordt ook in verband gebracht met laurier, dus 'de gelauwerde'. Het is ook mogelijk dat Lara verwijst naar het Griekse woord voor 'kletsen, praten': laleo.

Leuk weetje over de naam Lara

Lara is de naam van de heldin uit de roman Dr. Zjivago, die de Russische schrijver Boris Pasternak uitbracht in 1957. Het boek gaat over de Eerste Wereldoorlog, Revolutie en de daaropvolgende burgeroorlog in Rusland. Pasternak kreeg hier in 1958 zelfs de Nobelprijs voor. Mogelijk is de naam Lara daardoor wereldwijd bekend geworden. Ook leverde het Tomb Raider-personage Lara Croft de naam veel populariteit op.

Namen die lijken op Lara

Larissa Laura Cara Dara Farah Yara Kiara Tara Sara
Redactioneel – Offer- Zonnebrand

Zonnebrand kids

Zonnemelk SPF 50+ voor kinderen
Shop nu