10 topuitjes in de meivakantie (2)

10 topuitjes in de meivakantie (2)

Als alle kinderen vrij zijn doen theaters, musea en andere organisaties extra hun best om een leuk programma voor ze samen te stellen. Dat betekent: ontelbaar veel gave uitjes in de meivakantie. In de vorige blog zette ik de toppers voor de eerste week op een rij, nu is week twee aan de beurt. Fijne vakantie en veel plezier!

 1. Nationale Kinderherdenking

  1 Nationale Kinderherdenking
  Vind jij het belangrijk dat jouw kinderen snappen wat 4 mei inhoudt? En dat ze dat leren op een manier die voor hen geschikt is? Dan is de Nationale Kinderherdenking op 4 mei in Madurodam een aanrader. Hier wordt in een programma speciaal voor en door kinderen stilgestaan bij de betekenis van leven in vrijheid. Kinderen treden op met zang, dans en theater, er is twee minuten stilte en ter afsluiting een kinderdefilé door Madurodam.

 2. Spido rondvaart

  2 Spido
  Zin in een dagje Rotterdam in de meivakantie? Maak dan een tocht met de Spido en bekijk de stad vanaf het water. Je vaart door een van de grootste havens van Europa, dus reken maar dat je kinderen hun ogen uitkijken. Ook de skyline is indrukwekkend en aan boord wordt van alles over de stad verteld. O, en ze hebben appeltaart en ijsjes.

 3. Indoor KinderPretpark

  3 Indoor KinderPretpark
  Lekker springen en klauteren kan deze vakantie perfect in het Indoor KinderPretpark in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. Er staan meer dan dertig grote opblaasattracties waarop kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Maar ze kunnen er ook voetballen, trampoline springen of losgaan op de gave hindernisbaan. En dan uitgeteld, maar tevreden naar huis.

 4. Vliet Petit

  4 VlietPetit
  Kleine dansfans moeten op 6 mei naar het Vliet Petit kinderfestival in Theater Ludens in Voorburg. Kinderen van 2,5 t/m 4 jaar kunnen er onder meer meedoen aan de gratis mini-dansworkshop Dieren Dansen. Ook is er een leuke voorstelling over Dikkie Dik en er zijn knutselactiviteiten. Genoeg te doen, dus.

 5. muZIEum

  5 muZIEum
  Onze ogen vertellen ons heel veel over de wereld om ons heen. Maar wat als je blind of slechtziend bent? Dan nemen andere zintuigen de taak van je ogen over. Hoe dat in zijn werk gaat kunnen kinderen zelf ervaren in het muZIEum in Nijmegen. Ga op ontdekkingstocht in het donker, maak een voelschilderij, doe mee aan het geluidenspel of laat je zónder te kijken verrassen met lekkers om te proeven. Heel bijzonder!

 6. 100 jaar Schiphol

  6 100 jaar Schiphol
  Deze vakantie kun je voor de allerlaatste keer de tentoonstelling 100 jaar Schiphol zien in het Amsterdam Museum. Nog tot en met 7 mei heb je de kans om het bagagespel te doen, verschillende vliegtuigmodellen te leren vouwen en van een echte speurhondenbegeleider te horen hoe honden smokkelwaar opsporen. Willen we dat missen? Nee toch.

 7. Poepgoed/Scheid goed

  7 Poepgoed
  De naam is misschien een beetje gek, maar de tentoonstelling is super! In het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis leren kinderen op een leuke manier alles over duurzaamheid, afval en poep, want ja, dat is ook afval. Ze kunnen er allerlei proefjes en ruik- en voelspelletjes doen. Een aanrader. Dit museum is niet voor niets uitgeroepen tot Kidsproof Museum 2016.

 8. Sunday Surf Club

  8 Sunday Surf Club
  Elke zondag kunnen kinderen van 6 t/m 16 jaar leren golfsurfen in Bergen aan Zee. Onder begeleiding van ervaren instructeurs van Surfschool Bergen aan Zee gaan ze het water in en leren ze rechtop te blijven staan op een wiebelige plank. Er is veel aandacht voor veiligheid, zeker bij de beginners, dus je kunt ze met een gerust hart laten gaan. Een leuk uitje als afsluiter van de meivakantie.

 9. Buitenaardse wezens
  9 Buitenaardse wezens

  Vinden jouw kinderen aliens cool? Ga dan op zondag 30 april met ze naar Space Expo in Noordwijk. Daar neemt wetenschapsjournalist Diederik Jekel (bekend van DWDD) ze mee op een reis langs buitenaardse wezens en planeten. Leergierige types kunnen hun hart ophalen: ze mogen hem álles vragen.

 10. Amsterdam ontdekken

  10 Amsterdam ontdekken
  In de meivakantie kun je Amsterdam op een heel leuke manier (beter) ontdekken, zelfs als je er al woont. Wandel met een groep of alleen met je familie door de verschillende buurten van de stad en je krijgt onderweg allerlei mooie verhalen en weetjes mee. Er zijn spannende, speelse en soms interactieve speurtochten, wandelingen en geluidstours en je krijgt oog voor de beeldende kunst en het cultureel erfgoed om je heen. Harstikke interessant en nog gratis ook.

Er zijn natuurlijk veel meer topuitjes voor in de meivakantie. Kijk op kidsproof.nl wat er bij jou in de buurt allemaal wordt georganiseerd!

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.