Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10 topuitjes in de meivakantie

De meivakantie komt eraan: even tijd voor elkaar, lekker niksen én samen op pad. Wat wordt het, een boottocht, samen sporten, dieren kijken of op ontdekkingsreis? Dit zijn de favorieten van Kidsproof.nl.

Advertentie
 1. Vlieg’ mee over het fort


  Wauw, wij zijn onder de indruk van de nieuwe attractie van Forteiland Pampus in Muiden! Met een luchtballon ‘vlieg’ je mee door de geschiedenis van de Stelling van Amsterdam. Misschien herken je wel iets, want de forten staan er allemaal nog steeds. In de meivakantie is het ook Piratenweek op Pampus. Kinderen kunnen zich laten schminken als piraatje en mogen verkleed komen. Je voelt je onderweg vast al een echte zeevaarder, want je kunt het eiland alleen bereiken per boot.

 2. Museumbezoekje met waterspeeltuin

  kidsproof-meivakantie-2
  Bij Rijksmuseum Boerhaave in Leiden kunnen kinderen deze meivakantie binnen én buiten spelen. De zonnige binnentuin mét waterspeeltuin nodigt bij lekker weer uit om met de kinderen te komen kliederen en spetteren. In het museum is ook een heleboel te ontdekken. Van een skelet knutselen, tot zelf zeepjes maken, schatzoeken of een gave VR-game.

 3. Fietsparcours voor dreumesen

  kidsproof-meivakantie-3
  Soms lijken kinderen eindeloos energie te hebben! In Alkmaar wordt deze meivakantie een perfect uitje georganiseerd voor de kleine energiebommetjes onder ons. Alkmaar Sport zet op 3 mei voor kinderen van 0-5 jaar een vrolijk fietsparcours uit. Je kunt zelf een loopfiets meenemen óf er daar eentje lenen. En dan je zoon of dochter natuurlijk heel hard aanmoedigen!

 4. De vriendelijke draak

  kidsproof-meivakantie-4
  Wat als er op een dag opeens een draak wordt gespot in het dorp? Is de draak echt zo gevaarlijk als de dorpsgenoten denken? Daar kom je achter op 4 mei in Soest tijdens het spannende poppentheater van het Herman van Veen Arts Center. Als je durft tenminste…

  Advertentie
 5. Op bezoek bij de zeehondjes

  kidsproof-meivakantie-5
  Aaah, lief! Bij A Seal Zeehondenopvang en Expo in het Zeeuwse Stellendam kun je van heel dichtbij zeehondjes bekijken. Ook kom je van alles te weten over hoe zeehonden in het wild leven en zie je hoe ze bij de opvang worden verzorgd. Wil je daarna lekker lunchen of koffie drinken, ga dan naar restaurant Zoet of Zout in Stellendam, da’s een fijne plek om met kinderen te eten.

 6. Varen langs de Rotterdamse skyline

  kidsproof-meivakantie-6
  Zin in een dagje Rotterdam in de meivakantie? Maak dan een tocht met de Spido en bekijk de stad vanaf het water. Je vaart door een van de grootste havens van Europa, dus reken maar dat je kinderen hun ogen uitkijken. Ook de skyline is indrukwekkend en aan boord wordt van alles over de stad verteld. O, en ze hebben appeltaart en ijsjes.

 7. Plezier in het KinderPretpark

  kidsproof-meivakantie-7
  Lekker springen en klauteren kan deze vakantie perfect in het Indoor KinderPretpark in de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep. Er staan meer dan dertig grote opblaasattracties waarop kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Maar ze kunnen er ook voetballen, trampoline springen of losgaan op de gave hindernisbaan. En dan moe maar tevreden naar huis.

 8. Spannende zeemansverhalen

  kidsproof-meivakantie-8
  Als museumschip de Halve Maen toch eens kon praten… Het VOC-schip in de haven van Hoorn zou spannende verhalen kunnen vertellen over stormen, zeegevechten, ontmoetingen met indianen en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning die zeemansverhalen ook. Stap bij ze aan boord en laat je meenemen op ontdekkingsreis!

  Advertentie
 9. Met je tenen in de modder

  kidsproof-meivakantie-9
  “Dit uitje is écht fantastisch”, vertelt mijn collega van Kidsproof Maastricht enthousiast. Ze heeft het over het BloteVoetenPark in Brunssum dat sinds kort weer open is! In dit park kun je met je blote voeten door de natuur lopen. Dat geeft vast verbaasde gezichten bij de kinderen. Want op je blote voeten naar buiten, dat is toch gek? Een heerlijk avontuur voor deze vakantie.

 10. Vier 75 jaar vrijheid

  kidsproof-meivakantie-10
  Vind jij het belangrijk dat jouw kinderen snappen wat 4 mei inhoudt? En dat ze dat leren op een manier die voor hen geschikt is? Dan is de Nationale Kinderherdenking op 4 mei in Madurodam een aanrader. Dit jaar is het thema 75 jaar vrijheid. Tijdens de dag staan kinderen met zang, dans en theater stil bij het leven in vrijheid.

Dit zijn maar een paar uitjes voor in de meivakantie. Er zijn er natuurlijk veel meer. Kijk op www.kidsproof.nl wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is. Er staat zeker weten iets leuks voor je tussen!

Lees ook:

De leukste bekende en onbekende uitjes voor een dagje weg in de meivakantie

Vervelen in de meivakantie? 7 spelletjes die kinderen eindeloos vol kunnen houden

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend

Redactioneel – Offer – Kraamtijd en ontzwangeren

Zorg dat je goed voorbereid bent

Kraampakket
Shop nu