Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

10x ridder- en prinsessenuitjes

Mijn dochter loopt het liefst rond als prinses en mijn zonen hebben een heuse riddertijd doorgemaakt. Gelukkig hebben we in Nederland heel veel leuke Kidsproof-uitjes, die hier heel goed bij passen: gave kasteelrondleidingen, prachtige theatervoorstellingen, thema-speeltuinen en speciale winkeltjes. Ideaal voor onze dromertjes.

Advertentie
 1. Prins(ess)encursus bij Kasteel Rosendael in Rozendaal

  Prinsessencursus bij Kasteel Rosendael in Rozendaal
  Samen met een hofdame of lakei maak je een tocht door het kasteel en ga je deftige manieren leren. Natuurlijk mag je in je mooiste prinsessenjurk komen. Voor elk meisje dat droomt om een echte prinses te zijn en op stap te gaan met een echte hofdame of lakei! Na afloop krijg je limonade en mag je grabbelen in de grabbelton. (op 20 juli en 17 augustus, wel even reserveren)

 2. Slot Zuylen in Oud-Zuilen

  Slot Zuylen in Oud-Zuilen
  Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Iedere zondag om 14.00 uur is er een speciale gezinsrondleiding. Een gids laat je de kamers van het prachtige Slot zien en vertelt daarbij de mooiste verhalen. Ook hier mag je uiteraard je mooiste jurk of ridderpak aantrekken als je komt.

 3. Engeltjes en Draken in Leiden

  Engeltjes en Draken in Leiden
  Als wij in de buurt van Leiden zijn, ontkomen we er niet aan om langs de winkel ‘Engeltjes en Draken’ te gaan. Je vindt hier heel veel prinsessenjurken en ze zijn zo mooi! Was ik zelf maar weer even een klein meisje… (ook een leuk adres voor onder andere muurstickers en vloerkleedjes)

 4. Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid

  Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid
  Hier proef je nog de kasteelsfeer van vroeger. Wandel door de tuin en over de sprookjesachtige lange brug tot je aankomt bij de entree van de ruïne. Je kan lekker rondwandelen op eigen houtje, de verschillende kamers bekijken, naar de toren klimmen en genieten van een spectaculair uitzicht. Ook kun je een rondleiding boeken of een speurtocht doen.

  Advertentie
 5. Rapunzel in het openluchttheater in Amsterdam

  Rapunzel in het openluchttheater in Amsterdam
  Midden in het Amsterdamse Bos vind je het bostheater. Een echt openluchttheater waar je mag picknicken op de tribunes. Op 20 en 27 juli speelt Het Kleine Theater hier de voorstelling Rapunzel. Bestel nu alvast je kaartjes, want op deze sprookjesachtige locatie wordt dit heel bijzonder!

 6. Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten

  Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten
  Kom op woensdag naar de speciale gezinsrondleiding in Kasteel Duivenvoorde (aanmelden niet nodig) en zie hoe hier vroeger kasteelvrouwen en jonkheren leefden. Dit mooie kasteel ligt in het groen tussen Leiden en Den Haag. Binnen uitgekeken? Dan kun je buiten prachtig wandelen op het landgoed.

 7. Het Leven van Prinses Catharina de Grootste

  Het Leven van Prinses Catharina de Grootste Hermitage
  In Amsterdam kun je in de Hermitage naar de nieuwe tentoonstelling over Prinses Catharina de Grootste. Over het kleine prinsesje dat een belangrijke tsarina werd. Hier kun je al haar jurken, juwelen en kunst bewonderen en krijg je zo een beeld van haar prinsessenleven. Met een leuke kinderspeurtocht en speciale familie-ateliers.

 8. Speeltuin Fort Drakensteijn in Schiedam

  Speeltuin Fort Drakensteijn Beatrixpark Schiedam
  Deze unieke speeltuin in het Beatrixpark dankt zijn naam aan het fort dat bij de ingang staat. De 2 torens zijn uiteraard te beklimmen. En, natuurlijk zit er tussen de 2 torens een klauterbrug. Via de brede glijbaan begin je aan het speelavontuur. En wat dacht je van lekker kliederen op de water- en zandspeelplaats? Naast de speeltuin ligt ook nog een kinderboerderij. Fijn plekje!

  Advertentie
 9. Buitenplaats Beeckenstijn in Velsen-Zuid

  Buitenplaats Beeckenstijn in Velsen-Zuid
  Elke woensdag is er een kindervertelmiddag bij Buitenplaats Beeckenstijn, waar je verkleed kunt komen als prins of prinses. Er worden verhalen verteld, lekkere dingen uitgedeeld en kinderen mogen werkstukjes maken. Wel even van te voren aanmelden.

 10. Dragonheart in Enschede

  Dragonheart in Enschede
  Hou de Kidsproof-uitagenda’s goed in de gaten, want bij Dragonheart in Enschede organiseren ze bij goed weer iedere woensdag uilenshows. Gedurende de rest van het jaar zijn er kinderworkshops, ridderdagen, Middeleeuwse weekenden én er is een echte ridderwinkel.

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.