Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
10 lekkere uitjes

10x 'lekkere' uitjes

Kidsproof heeft dit keer de leukste 'Weet-wat-je-eet-uitjes' voor je op een rij gezet. Overal zijn er activiteiten die je leren waar eten vandaan komt, hoe het wordt klaargemaakt en hoe je verantwoord kunt eten. Belangrijk natuurlijk om aan je kinderen mee te geven. Deze culinaire uitjes zijn daarom niet alleen lekker, maar ook heel leerzaam.

Advertentie
 1. Bolletje Bakkerijmuseum

  Bolletje bakkerijmuseum koffieschenkerij
  In Almelo vind je het bakkerijmuseum van Bolletje, waar je op de oude meelzolder boven de winkel lekker samen kunt rondneuzen. Ontdek hoe er vroeger, in oma’s tijd, in de bakkerij werd gewerkt. Naast het museum ligt een koffieschenkerij. Een fijne plek om uit te rusten van je bezoek en te genieten van lekkers van eigen bodem.

 2. Kids Food Tour

  Kids Food Tour Haarlem
  Zondag 6 november organiseert Haarlem Food Tours een heuse Kids Tour in het centrum van Haarlem. Met een speurtocht vol raadsels ga je de stad door. De tour duurt ongeveer twee uur en onderweg kom je op 4 plaatsen waar je iets lekkers eet en drinkt. Geef je op en wandel gezellig mee.

 3. Verkade Experience

  Verkade Experience Zaans museum Zaandam
  In het Zaans Museum in Zaandam kun je de Verkade Experience bezoeken. Net alsof je in een chocolade-en koekjesfabriek uit de 20ste eeuw bent, waar de oude machines uit die tijd nog volop draaien. De geschiedenis van biscuit en chocola komt hier tot leven. Alles in deze experience gaat om horen, zien, proeven én spelen.

 4. Durf jij-route

  Jumbo Foodmarkt kinderen route Durf Jij
  In Breda, Amsterdam en Veghel hebben ze bij de Jumbo Foodmarkt wel iets heel leuks bedacht. Terwijl ouders op hun gemak winkelen, kunnen de kinderen met een stempelkaart op onderzoek uit. Op zoek naar cijfers en de daarbij horende opdracht. Durven ze iets te proeven, te ruiken, te voelen en weten ze wat het is? Als ze alle cijfers gevonden hebben en de opdrachtjes hebben uitgevoerd, maken ze kans op een kookworkshop met vriend(innet)jes. Omdat de opdrachten iedere maand wisselen, blijft het leuk.

  Advertentie
 5. Uit Je Eigen Stad

  Uit je eigen stad Rotterdam stadsmarkt
  ‘Uit Je Eigen Stad’ uit Rotterdam wil bewoners iets leren over het eten dat ze iedere dag op hun bord ligt. Hoe wordt het geproduceerd en waar komt het vandaan? Je kunt het uitvinden op de stadsboerderij waar ze een heuse akker, kassen en een kippenhouderij hebben. In het bijbehorende restaurant kun je alles proeven en wil je iets mee naar huis nemen? Alles wordt verkocht op de ‘Uit Je Eigen’ stadsmarkt. Leuk zijn de workshops, proeverijen, rondleidingen, evenementen en kinderactiviteiten die er regelmatig worden georganiseerd. Verder is er een zandbak en speeleend Arie. Een aanrader als je wilt weten wat je eet!

 6. Hoe werkt je lichaam?

  Corpus Leiden Reis door de mens
  Zowel in Nijmegen als in Oegstgeest zijn twee leuke plekken waar kinderen leren hoe hun lichaam in elkaar zit. Welke weg legt het voedsel af en welk eten is nou wel of niet gezond voor je lijf? In Nijmegen is in het Anatomisch Museum een leuke speurtocht door het menselijk lichaam. In CORPUS ‘reis door de mens’ in Oegstgeest loop je ook door het lichaam heen. Onwijs leerzaam.

 7. Kaasboerderij Sol

  Kaasboerderij Sol kinderfeestje Hazerswoude
  Je kind leren hoe kaas gemaakt wordt? Laat hem dan zijn partijtje vieren bij deze kaasboerderij in Hazerswoude. Tijdens het feestje ga je koeien voeren, een echte koe melken én mee met de boer op de trekker: super gaaf! Uiteraard ga je ook zelf kaas maken. En natuurlijk mag er ook in het hooi gespeeld worden.

  Ook ‘Natuur is een feest’ organiseert leuke kinderfeestjes (door het hele land). Ga op zoek naar eten uit de natuur en maak daar samen iets lekkers van. Leuk!

  Advertentie
 8. Boerenmarkt op de Kemphaan

  Stadsboerderij de Kemphaan Almere markt
  Iedere zaterdagochtend is er een biologische boerenmarkt op Stadslandgoed de Kemphaan. Brood, seizoensgroente, zuivel, vlees, maar ook biologische schoonmaakmiddelen zijn er te krijgen. Echt een aanrader. Eloïnes kinderen zijn vooral dol op de crêpes en de appeltaart. Leuk om te combineren met een bezoekje aan de rest van het Stadslandgoed. Het is een heerlijke plek om te wandelen, fietsen en spelen.

 9. Kookfeestjes

  Kookfeestje
  Je leert natuurlijk het meest over eten als je er zelf mee aan de slag gaat. Heb jij een kleine kok in huis? Dan is een kookfeestje als partijtje natuurlijk erg leuk. Overal in het land zijn er bedrijven die dit soort feestjes organiseren. Mijn collega’s tipten me over de ‘Mobiele Kookbus’ uit Utrecht, Het Kinderkookcafé van Studio Groen in Almere, het Kinderkookcafé van Dudok in Arnhem en de Doe Fabriek in Apeldoorn. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer!

 10. Boerderij Hoeve Ravenstein

  Boerderij winkel Hoeve Ravenstein
  Collega Maud brengt graag een bezoekje aan de boerderijwinkel in Baarn. Je vindt hier een groot assortiment aan biologische, glutenvrije en streekgebonden producten. Leuk zijn de kinderactiviteiten die regelmatig worden georganiseerd en genieten van biologisch lekkers bij een goede koffie doe je op het terras. Combineer je bezoek aan de boerderij met een wandeling door het prachtige park van Kasteel Groeneveld. Het is daar heerlijk!

Door heel Nederland zijn er ook leuke restaurants speciaal voor kinderen. Kijk op Kidsproof.nl voor de leukste adressen.

Commercieel – Hema – Offer – Peuter dekbedden

Peuter dekbedden

Een zacht, katoenen dekbedovertrek
Shop nu