Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

11 aanraders voor het komende theaterseizoen

Ik vind het zelf fantastisch om met Sam naar het theater te gaan. Het is steeds weer een feest om te zien hoe hij betoverd wordt door de muziek of de acteurs. Daarom ben ik dit keer op zoek gegaan naar bijzondere muziek- of theatervoorstellingen voor het komende theaterseizoen.

Advertentie
 1. Buurman en Buurman worden beroemd (3+)

  Buurman en Buurman
  In deze voorstelling hebben de buurmannen een nieuwe tv. En nu willen ze niets liever dan zichzelf even op die tv zien. Maar hoe kom je op tv? Deze grappige familievoorstelling is van september t/m januari te zien door heel Nederland. A je to!

 2. Sissi(8+)

  Sissi theater
  Deze geweldige muziek-/theatervoorstelling van Theater Sonnevanck is gebaseerd op het beroemde verhaal van Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sissi. Een prachtige voorstelling voor kinderen én ouders.

 3. Theater Artemis (8+)

  Theater Artemis middeleeuwen
  De familievoorstelling Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde speelt in de middeleeuwen. En zoals de titel al zegt, de voorstelling vertelt het verhaal over een dorpje waar de grote mensen op een dag ineens besluiten om weg te gaan. Wat gebeurt er dan?

 4. Maya en de pollenbollen (2+)

  Maya de Bij en de pollenbollen theater
  Maya de Bij is voor mij echt jeugdsentiment. Voor jou ook? Dan is deze show een echte aanrader. Ga met de grappige bijenvriendjes op zoek naar pollenbollen voor de verjaardagstaart van Willy. Dat wordt vast spannend!

  Advertentie
 5. Studio 100 Winterfestival (2+)

  Studio 100 Winterfestival K3
  Studio 100 maakt er altijd weer een feest van. Op 26 november kun je in de Ziggo Dome in Amsterdam tijdens het Winterfestival meezingen, dansen en swingen met optredens van o.a. Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, clowntje Bumba en natuurlijk K3!

 6. In de Maneschijn (4+)

  In de Maneschijn theater
  Deze voorstelling gaat over Helena, een dromenmaakster. In haar droomatelier maakt ze met haar hondje Pepe dromen over allemaal verschillende droomfiguren. Maar als Helena moe is van al haar werk en even een tukje gaat doen, gaat het mis. Dat belooft een magische voorstelling te worden!

 7. Introdans – Hoera voor Hans (6+)

  Introdans ballet - Hoera voor Hans
  Introdans brengt eigentijds ballet. Dit theaterseizoen staat de kleurige familievoorstelling Hoera Voor Hans op de agenda. De muziek is bruisend en je kijkt je ogen uit.

 8. Spoor – herfststukjes (6+)

  Spoor - herfststukjes - theater
  In deze familievoorstelling speelt een hond de hoofdrol. Na jarenlange trouwe dienst wordt hij door het noodlot van zijn baasje gescheiden. Wie kan hij vertrouwen op de lange zoektocht naar zijn beste vriend? Een prachtige voorstelling van Het Filiaal Theatermakers.

  Advertentie
 9. Onbekend Land (6+)

  Onbekend Land
  Deze voorstelling brengt met livemuziek en verbazingwekkende beelden een bijzonder verhaal over eenzaamheid, heimwee en herinneringen. Dat klinkt misschien wat gewichtig, maar de makers kennende belooft het een betoverende voorstelling te worden.

 10. Halloween familieconcert (6+)

  Halloween familieconcert
  Sam en ik houden van spannende voorstellingen en concerten. Ik heb dan ook gelijk kaartjes gekocht voor dit Halloween Familieconcert in Het Concertgebouw op 30 oktober. We kijken er nu al naar uit om samen te gaan griezelen als Opperheks Lenette van Dongen bij de muziek een verhaal vertelt waar de pompoenen van gaan gloeien.

 11. De Kleine Sneeuwman (4+)

  De Kleine Sneeuwman
  Deze voorstelling is een sprookje over speelgoedfiguren die om middernacht tot leven komen. Een van hen, de kleine sneeuwman in zijn glazen bol, is verliefd op het danseresje aan de andere kant van de kamer. Hij wil naar haar toe. Als hij nou de bol maar even uit mocht… Een prachtige familievoorstelling voor tijdens de kerstvakantie.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.