12 super leuke pannenkoekenrestaurants

12 super leuke pannenkoekenrestaurants

Bij veel kinderen favoriet, maar waar zijn ze het állerlekkerst? Alwiene Waals, blogger van Kidsproof, zocht de leukste pannenkoekenrestaurants van Nederland voor jullie uit.

Eens in de zoveel tijd komt bij ons thuis de vraag voorbij: ‘Papa, wil je vanavond pannenkoeken bakken?’ Meestal roepen we in koor: ‘Jaaaaaa!’ Maar het is voor mijn zoon Sam een nóg groter feest als we die pannenkoek buiten de deur eten. Dat gebeurt regelmatig, want opa en oma wonen dicht bij een echt pannenkoekwalhalla, Lage Vuursche. Omdat ik zeker weet dat veel meer kinderen (en ouders) gek zijn pannenkoeken, tip ik in deze blog twaalf superleuke pannenkoekenrestaurants.

 1. Pannenkoekvilla Hartenlust
  1. Hartelust

  Bij dit pannenkoekhuis in Elst weten ze heel goed wat kidsproof betekent: het restaurant is vrolijk en sfeervol ingericht, er zijn zowel binnen als buiten leuke speelplekken en de kaart biedt voor ieder wat wils. Je kunt er natuurlijk lekkere pannenkoeken krijgen, waaronder een cadeautjespannenkoek, maar ook heerlijke broodjes en verschillende vis-en vleesgerechten. Bij mooi weer kunnen de kinderen zich fantastisch uitleven op de speelweide of op het avonturenpad, terwijl jij vanaf het terras een oogje in het zeil houdt.

 2. Het Pannenkoekenparadijs
  2. Pannenkoekenparadijs

  Van collega’s weet ik dat dit een superfijn pannenkoekenrestaurant is. Het ligt in het mooie en onlangs gerenoveerde Reinaldapark in Haarlem. Het heeft een speelhoek voor de kleintjes, een coole speelkelder voor de wat oudere kinderen en een goede speeltuin buiten. Top is dat ook hier lekkere salades, broodjes en vleesgerechten op de kaart staan.

 3. De Bolle Buik
  3. Bolle Buik

  Deze combinatie in Heerhugowaard is uniek: een oud-Hollandse speeltuin, een midgetgolfbaan, een kabouterpad én een pannenkoekenhuis ineen! Dus eerst even met z’n allen op de familieschommel, dan een pannenkoek eten en tot slot lekker midgetgolfen?

 4. Aan de Bergsche Plas
  4. Bergsche Plas

  Midden in het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek ligt familierestaurant De Bergsche Plas. Laat je kinderen eerst uitgebreid klimmen en klauteren in de naastgelegen Speelpolder Bergse Vallei en sluit af met een pannenkoek. Of met iets anders lekkers van de kaart natuurlijk, keus genoeg. Is het een beetje goed weer, dan zit je heerlijk op het terras aan het water!

 5. Dickens Pannenkoekenhuis
  5. Dickens

  In dit restaurant in Huizen krijg je bij ieder gerecht gouden of zilveren florijnen, waarmee je een cadeautje kunt uitzoeken in de winkel van juffrouw Josephine. Zo gaan de kinderen na het eten met een kleinigheidje naar huis, zo lief! En de kaart? Daar staan naast heerlijke pannenkoeken ook veel andere lekkere gerechten op. Trouwens, het concept met de muntjes gebruiken ze ook bij de Pannekoekenbakker in Slijk-Ewijk. Met een speelhoek, speeltuin én smakelijke pannenkoeken ook een aanrader.

 6. Pannenkoekenrestaurant Dennenlucht
  6. Dennenlucht

  De mooie, van hout gemaakte speeltuin is al reden genoeg om naar dit pannenkoekenrestaurant in Breda te gaan. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn genieten jullie op het terras. En de pannenkoeken zijn er super!

 7. Pannenkoekenboot
  7. Pannenkoekenboot

  Pannenkoeken eten terwijl je over de Waal bij Nijmegen vaart, dat is genieten! Op de reuzeversiertafel staan de lekkerste dingen om de pannenkoeken mee te versieren, op iedere tafel liggen potloden en kleurplaten en na het eten kunnen ze lekker in de ballenbak. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, bijvoorbeeld voor een kinderpartijtje. Er vaart ook een Pannenkoekenboot in Rotterdam. Leuk!

 8. Dé pannenkoekenregio
  8. Pannenkoekenregio

  Lage Vuursche staat bekend om zijn vele pannenkoekenrestaurants. Zo is er De Vuursche Boer, een bijzonder kindvriendelijk plekje om een pannenkoek te eten. Hou je van poffertjes? Ga dan naar Restaurant Het Vuursche Bos. Hier serveren ze naast heerlijke pannenkoeken ook zalige poffertjes in verrassende combinaties. Nummer drie, ’t Jagershuis, heeft vanaf februari dit jaar een prachtige natuurspeeltuin aan de achterkant van het restaurant. Combineer je etentje met een frisse boswandeling of een spelletje op de beroemde midgetgolfbaan en je hebt een top dagje uit!

 9. Restaurant Klein Afrika
  9. Klein Afrika

  Echt zo’n plek waar je ongedwongen met je kinderen kunt lunchen, borrelen en dineren (pannenkoeken en meer). Dit restaurant in Oldenzaal is inmiddels een begrip in Twente. Het ademt de sfeer van een hippe strandtent, gecombineerd met de wilde dieren van Afrika. Met een te gekke speeltuin en een kleine dierentuin is het een ideaal adres voor een gezellige middag.

 10. Hans & Grietje
  10. Hans en Grietje

  Pannenkoeken eten bij Hans & Grietje in Zeewolde is echt een belevenis. Collega’s uit Almere zijn er een paar weken terug geweest en ze waren onder de indruk. Lekkere pannenkoeken, nog lekkerdere appeltaart, maar vooral heel veel leuke (speel)hoekjes om te ontdekken. Er is een kamer met bewegende vloeren en een onderstebovenkamer, dat vinden kinderen natuurlijk supergrappig. Bij mooi weer zijn de fijne buitenspeeltuin en de Hans-en-Grietje-route door het bos een must. Wat een leuk plekje!

 11. In de buurt van Alkmaar
  11. Alkmaar

  Rondom Alkmaar zijn ook veel fijne pannenkoekenrestaurants te vinden. De Duinerij bijvoorbeeld, in Bergen aan Zee, ligt aan het strand en is dus een perfecte afsluiting van een stevige strandwandeling. Bij Koning Pannenkoek in Hoorn serveren ze naast gewone pannenkoeken voor het ontbijt ook American pancakes en mueslipannenkoekjes. Weer eens wat anders. En Villa Groet in Avenhorn heeft maar liefst 143 pannenkoeken op de kaart én een gave speelkelder.

 12. Smullen en Spelen
  12. smullen

  De naam zegt het al: kinderen kunnen in dit pannenkoekenhuis in Almere Hout niet alleen lekker eten, maar ook hutten bouwen, klimmen en ontdekken in de avontuurlijke buitenspeeltuin. Met minder goed weer kunnen ze los in de speelhoek met een mega Lego-wand om eindeloos mee te bouwen.

  Op Kidsproof.nl vind je in de rubriek ‘Uit eten’ nog veel meer leuke restaurants waar je lekker kunt eten met kinderen.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.