Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
16 uittips voor de tweede week van de meivakantie

16 uitjes voor de tweede week van de meivakantie

Het laatste weekend van de meivakantie staat voor de deur en er zijn nog zoveel leuke uitjes die ik graag met de kinderen samen zou willen doen! Deze tips (ook voor Bevrijdingsdag en Moederdag) van mijn Kidsproof-collega’s staan nog op mijn lijstje:

Advertentie
 1. De Kleine Grote Kist van Het Nationale Ballet

  De Kleine Grote Kist van Het Nationale Ballet
  Een ontroerend mooie voorstelling van een kwaliteit die je van Het Nationale Ballet mag verwachten. Ik heb ‘m twee jaar gelezen gezien en toen met ontroering zitten kijken. Voor dit jaar snel weer kaartjes gekocht!

 2. Rondleiding door kinderen op het Muiderslot

  Muiderslot
  Voor mijn kinderen is dit kasteel precies zoals ze een echt ridderkasteel voor zich zien. Deze week leiden de juniorgidsen je rond en met Hemelvaart (5 mei) kun je zelfs een echte ridderproef doen.

 3. Bevrijdingspop Haarlem!

  Bevrijdingspop Haarlem
  Bevrijdingspop is een big deal in Haarlem; bekende namen komen optreden op het festivalterrein. Extra leuk is het aparte veld voor het Kinderfestival, waar allerlei leuke activiteiten voor kinderen worden georganiseerd.

 4. Moeder-dochter-dagje Rotterdam

  Moeder dochter dag Rotterdam
  Het Nieuwe Instituut is omgetoverd tot Tijdelijk Modemuseum. Hier kun je op Moederdag samen met je dochter eerst op ontdekkingstocht en dan zelf aan de slag met mode (8 mei).

  Advertentie
 5. Bevrijdingsfestival Breda

  Bevrijdingsfestival Breda
  Midden in de stad op de gezellige Grote Markt is het Bevrijdingsfestival van Breda. Een onwijs gezellig festival voor alle leeftijden. Vier de vrijheid met het hele gezin!

 6. Zandsculpturen in Twente

  Zandsculpturen Twente
  Bij Kasteel Warmelo zijn weer super gave zandsculpturen gebouwd. Van 30 april t/m 11 mei kun je zien hoe de kunstenaars aan de sculpturen werken. Leuk voor jong en oud én buggyproof!

 7. Hoogte80-festival in Arnhem voor het hele gezin

  Hoogte80 festival Arnhem voor het hele gezin
  Een super leuk festival in Arnhem voor ouders en kinderen. Hoofdingrediënten: muziek en bijzondere theatervoorstellingen in tenten, in de open lucht en op podia. Voor kinderen is er een speciaal programma; zo kun je o.a. kijken naar de voorstelling van tekenaar Kees de Boer rondom zijn prentenboeken over Agent en Boef!

 8. Sonnenborgh – museum & sterrenwacht in Utrecht

  Sonnenborgh museum & sterrenwacht
  Psst, kinderen opgelet: geef je moeder op Moederdag de sterrenhemel cadeau en neem haar gratis mee naar een planetariumvoorstelling!

  Advertentie
 9. Kinderworkshop ‘Maak een kunstwerk met stijl’ in Alkmaar

  Kinderworkshop Alkmaar
  In het Stedelijk Museum Alkmaar kunnen kinderen op 3, 4 en 6 mei een ‘Kunstwerk met stijl’ maken in het Museumatelier. Eerst laat je je inspireren door de kunstwerken in het museum en daarna ga je zelf aan de slag. Het Stedelijk Museum ligt in het centrum van Alkmaar, dus daarna kun je lekker shoppen!

 10. Hoppies Natuurspeeltuin in Ammerzoden

  Hoppies Natuur speeltuin Ammerzoden
  Net iets buiten Den Bosch ligt een enorm leuke natuurspeeltuin. Een heerlijke plek voor iedereen. Klauteren, klimmen, bouwen, er is van alles te doen! Zit het weer niet mee? Dan kun je ook lekker binnen spelen en knutselen in een natuurlijke omgeving.

 11. Vincents Tekenlokaal in Tilburg

  Vincents Tekenlokaal
  Dit is het oude klaslokaal van Vincent van Gogh en je kunt op een van de 16 digitale tekenschermen je tekentalent ontdekken, ontwikkelen en ervaren. En heb je daar niets mee, pak dan krijt/potlood, olieverf, kwast, spatel of een graffiti-spuitbus. Lekker aan de slag in een inspirerende omgeving!

 12. Alfred Jodokus Kwak en de sneeuwvlok in Soest

  Alfred Jodokus Kwak en de sneeuwvlok in Soest
  De kleinschalige voorstellingen op het mooie landgoed van Herman van Veen in Soest zijn zo leuk om samen te bezoeken. Op Moederdag is de try-out van een nieuw symfonisch sprookje, gezongen en gespeeld door Mark Haayema en Sterre Konijn. Als je reserveert, meld dan dat je via Kidsproof.nl komt: als er nog plaatsen zijn, kun je gratis naar de voorstelling.

 13. Kidsdagen in Madurodam

  Kidsdagen in Madurodam
  Ik was verrast hoe interactief Madurodam is geworden. Onze kinderen vonden het er fantastisch en willen graag terug. Tot en met 16 mei zijn de Kidsdagen, die staan helemaal in het teken van ‘lekker doen’: vragen beantwoorden tijdens de Ontdekroute en voor de kleintjes is er een Nijntje speurtocht en Nijntje speeltuin, waar ze geschminkt kunnen worden.

 14. Dummie de Mummie in Leiden

  Dummie de Mummie in Leiden
  Wij zijn fan van de boeken van Dummie de Mummie! Deze grappige (4000 jaar oude) mummie uit de boeken van Tosca Menten, neemt je mee naar het land van farao’s en piramides in de nieuwe tentoonstelling ‘Egypte, land van onsterfelijkheid’ in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Spannend!

 15. Survivallen in Almere

  Survivallen in Almere
  Even lekker uitrazen doet ’t altijd goed bij onze jongens. In de vakantie heeft outdoorpark SEC Survivals een stoer kinderprogramma met o.a. boogschieten, kids-survival, bushcraft (overlevingstechnieken in de natuur) en gezin-survival. Extra leuk met de meivakantie-aanbieding: 2 voor de prijs van 1!

 16. Hallo Afrika Festival in Berg en Dal

  Hallo Afrika Festival in Berg en Dal
  Op Bevrijdingsdag is dit festival een traditie in het Afrika Museum: proef de sfeer van het traditionele en hedendaagse leven in verschillende Afrikaanse culturen. Van een workshop bogolan schilderen tot een dansvoorstelling, muziek en rondleidingen. Kids onder de 12 jaar mogen voor €1 naar binnen.

Redactioneel – Offer- Plaspotje

Plaspotje

Met uitneembare binnenkant
Shop nu