Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

3x stoere uitjes voor Pinksteren

Voor komend weekend deel ik graag een lijstje Kidsproof-uitjes met jullie die zowel met mooi als met slecht weer leuk zijn: 3 niet zo bekende Nederlandse forten.

Advertentie

De forten doen het altijd goed bij onze kids: er zit vaak een spannend verhaal achter en er is vaak veel buitenruimte bij waar je lekker kunt struinen en rennen!

Geschreven door

Dies Kok

 1. Beleef de onderwaterwereld bij Fort Kijkduin

  Fort Kijkduin
  Fort Kijkduin bij Den Helder is een museum en Noordzeeaquarium in één! In het fort ontdek je van alles over de Slag bij Kijkduin, leer je hoe de soldaten leefden en wat een caponniere is (daar had ik ook nog nooit van gehoord!). Ga ook zeker even naar het aquarium om de onderwaterwereld van de Noordzee te bewonderen.

 2. Op puzzelexpeditie bij Fort Pannerden

  Fort Pannerden
  Dit net heropende fort tussen Arnhem en Nijmegen zit boordevol spannende verhalen. Met een geheimzinnige sleutel en een zaklamp ga je met je kids op puzzelexpeditie. Doe het hangmatspel, ga op zoek naar dieren, hijs munitie… Zo cool! Bij mooi weer vermaken de kinderen zich eindeloos bij de watertafel en kun je lekker nagenieten aan het Waalstrandje.

 3. Virtual reality in Waterliniemuseum Fort bij Vechten

  Waterliniemuseum Fort bij Vechten
  Ook het waterliniemuseum is nog heel nieuw. Het fort en het museum maken dit samen tot een stoer familie-uitje met zowel binnen- als buitenactiviteiten. Bekijk de wel 50 meter lange maquette (geweldig voor kinderen, want je kunt er met bootjes door de sluizen varen) en maak een ‘parachutesprong’ met een virtual reality bril op. Wow!

 4. PS: in de Kidsproof Vakantieplanner (gratis bij de Naar School #2 die nu in de winkels ligt) vind je nog veel meer leuke forten en uitjes!

Advertentie

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.