Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

4x de leukste uitstapjes voor in de herfstvakantie

Yesss, herfstvakantie! Tijd voor luieren op de bank en spelletjes, maar we willen er natuurlijk óók even uit. Welke van deze vier tips vind jij het allerleukst?

Advertentie
 1. GIF! met Freek Vonk!

  GIF
  GIF! met Freek Vonk!

  Weten jouw kinderen waar slangen hun gif eigenlijk voor gebruiken? Hoe gif werkt en dat ook planten en mineralen giftig kunnen zijn? Vanaf 14 oktober kunnen ze alles over dit spannende onderwerp te weten komen tijdens de tentoonstelling GIF! in Naturalis in Leiden. Daar zie je heel veel levende giftige dieren en laten Freek Vonk en zijn collega-onderzoekers in filmpjes zien waarom we onderzoek doen naar gif. Natuurlijk is er ook van alles te doen. Zo kunnen kinderen hun eigen maaltijd van paddenstoelen maken of net als Freek op onderzoek uitgaan. Bijzonder is de gif-demonstratie die je kunt bijwonen. Ook kun je over de schouder van een dierenverzorger meekijken. Hij verzorgt elke dag de giftige dieren van de tentoonstelling. Held!

 2. Speuren naar herfstkleuren op Kasteel De Haar

  Kasteel de Haar
  Kasteel De Haar

  Ken je dit prachtige kasteel in Haarzuilens bij Utrecht al? Altijd leuk om te bekijken, maar vooral in de herfstvakantie. Er is een nieuwe speurtocht die je van buiten naar binnen meeneemt langs de gaafste plekken. Buiten kun je met laarzen aan op ontdekkingstocht door het doolhof en over kronkelende paadjes, bruggetjes, krakende takken en goudbruine bladeren in het park. En binnen struin je al kijkend en luisterend door de boeiendste kamers in het kasteel. Aan de hand van een educatief en kleurrijk opdrachtenboekje kunnen kinderen zelfstandig op pad. Weten ze de weg naar het doolhof te vinden? Ontdekken ze welk verhaal er bij de grote oude boom hoort? Of wat de lievelingskleur van de barones was? Voor een beetje hulp onderweg zijn er gidsen die leuk vertellen over de geschiedenis en alles wat je al speurend tegenkomt in het kasteel.

 3. Het is weer Kabouterweek

  Kabouterweek
  Staatsbosbeheer Kabouterweek

  Van 14 t/m 29 oktober zijn de Kabouterweken van Staatsbosbeheer. Je kunt dan in verschillende natuurgebieden op zoek naar sporen van échte kabouters. Alleen al genieten door het prachtige roodbruin, oranje en geel waar de natuur in de herfst in verandert. Speuren doe je op kabouterpaden, aangelegd op verschillend locaties in Nederland. Handig, zo hoef je nooit ver te reizen. Voordat de kinderen op pad gaan krijgen ze een rode puntmuts, een knapzak en rode wangen voor het ultieme kaboutergevoel. Leuk extraatje: langs de speurroutes zijn schatkistjes verstopt. Vindt je kind er één, dan krijgt hij of zij een verrassing.

 4. Herfst op de Maasvlakte

  Futureland
  Herfst op de Maasvlakte

  In het modernste havengebied ter wereld, de Maasvlakte in Rotterdam, ligt FutureLand. In dit informatiecentrum kun je van alles leren over dit indrukwekkende gebied. In de herfst staan er naast het vaste programma met rondvaarten en bustours allerlei extra’s op het menu. Op 20 oktober leest Joris Lutz bijvoorbeeld voor. Kom luisteren naar de avonturen van hond Fred en zing mee met de vrolijke liedjes uit het boek Fred in de haven. Ook de kinderworkshops zijn een aanrader. Doe proefjes, schilder stenen van het Maasvlaktestrand of klei een zeedier. Supergaaf is de route met een virtual-reality-bril, waarmee je in de toekomst kunt kijken. Je kinderen gaan in FutureLand op zoek naar de leukste havenbeelden en puzzelen onderweg de juiste plaatjes bij elkaar. Genoeg te doen, dus!

  Advertentie

Natuurlijk is er nog veel meer leuks te doen in ons land tijdens de herfstvakantie. Kijk op www.kidsproof.nl voor de allerbeste uitjes bij jou in de buurt!

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.