Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 superleuke uitjes met boten en zeebenen

Neem jouw kleine kapitein mee het water op of ontdek samen alles over de imposante VOC-schepen uit de Gouden Eeuw. Vijf uitjes voor als je kind echte zeebenen heeft.

 1. Help de kapitein een handje

  Rederij Wolthuis
  Rederij Wolthuis

  Schip ahoy! Aan boord van de grote pannenkoekenboot van Rederij Wolthuis mogen kleine kapiteins aan het roer staan tijdens een vaartocht door Den Bosch en omgeving. Een gegarandeerd fotomoment. Honger zullen je kinderen niet krijgen aan boord, want er staan onderweg heerlijke pannenkoeken klaar voor iedereen.

 2. Ontdek de Leidse grachten met Bootjes en Broodjes

  Bootjes en Broodjes 2Bootjes en Broodjes

  Het altijd gezellige Leiden zit vol met verrassende verhalen. Bij Bootjes en Broodjes ontdek je in vijftig minuten de mooiste grachten en bekijk je de prachtstad vanaf het water. Kruip met slecht weer gezellig onder de overkapping of geniet op een stralende dag juist lekker van het zonnetje. Ideaal voor als de kinderen een lange stadswandeling nog niet volhouden. Een aanrader, ook als je Leiden al goed kent. Extra fijn: de bootjes zijn elektrisch, dus je vaart heerlijk geruisloos.

 3. Waan je een zeeheld bij Batavialand

  BatavialandBatavialand

  Lang geleden, in de Gouden Eeuw, reisde de VOC met grote indrukwekkende zeilschepen over de wereldzeeën. Ga samen terug in de tijd en ontdek meer over deze historische vaartuigen bij Batavialand in Lelystad. Op de werf mogen jullie het VOC-schip De Batavia met eigen ogen verkennen en in het museum leren de kinderen spelenderwijs alles over de geschiedenis van Flevoland. Het thema is natuurlijk water. Tip: hou de agenda van Batavialand in de gaten voor leuke kinderactiviteiten, zoals kanonschieten en de Piratendag.

 4. Vaar mee met de Madurodam Express

  Madurodam Express

  Maak jullie dagje uit in Den Haag nóg een beetje specialer en neem de boot naar Madurodam, Scheveningen of het Westbroekpark. De Madurodam Express is een pendeldienst van De Ooievaart, die op vaste tijden heen en weer vaart tussen Den Haag en Scheveningen. Dat is weer eens iets anders dan de tram, auto of fiets. Wat ziet alles er toch leuk uit vanaf het water.

 5. Met Professor Plons op avontuur

  Maritiem Museum RotterdamMaritiem Museum

  In het Maritiem Museum in Rotterdam kunnen kleine kinderen mee op avontuur in de haven van Professor Plons. Op een vrolijke en speelse manier maken ze zo kennis met de maritieme wereld. Wat dacht je van schepen laden en lossen, visnetten binnenhalen of een maaltijd koken in de kombuis? Willen jullie een heel weekend naar Rotterdam? Een overnachting op Logeerboot Visithor is een unieke beleving. Wakker worden op een boot doe je ook niet elke dag.

Dionne van Veen

Dionne is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend.