Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5 ‘koele’ uitjes: dikke lol in de (nep)sneeuw!

Sneeuwpoppen maken, sleetje rijden, schaatsen... kunnen je kinderen niet wachten? Helaas is er maar af en toe een dik pak sneeuw en natuurijs in Nederland. Maar gelukkig weten we daar wel iets op!

Advertentie

Overal vind je nu ‘winterwonderlandjes’, gezellige ijsbanen op dorpspleinen en skiën doe je gewoon binnen. Met deze ‘koele’ uit-tips krijgen ze het échte winterse gevoel.

Geschreven door

Alwiene Waals

 1. Winters indoor-speelparadijs Zwolle

  1 Zwolle
  Indoor-speelparadijs Zwolle

  Voor de allerkleinsten is er in Zwolle een behaaglijk ‘mini-indoor-winter-speelparadijs’, waar ze op avontuur kunnen met Piepie en Sam, bekend van de gelijknamige boekjes. Spelen in Sams Sneeuwballenbak, springen op het springkussen, spelletjes spelen bij Mosje de Mol of rustig een boekje lezen bij Elise’s boekenkast… alle vriendjes van Sam willen wel iets leuks met je doen. Oetje Ooievaar heeft een spelletjestafel en Spi Spa Spin een eigen shop. Trek in iets lekkers? Dan trakteer je op een Roy Raaf’s Suikerspin. Piepie’s winterparadijs is tot 7 januari dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Komen jullie ook?

 2. Kidsfunweken in SnowWorld

  2 SnowWorld
  SnowWorld Zoetermeer

  Wil je je kleuter vast voorbereiden op de wintersport? In SnowWorld Zoetermeer kunnen kinderen al vanaf vier jaar leren skiën. De mini-skicursus tijdens de (kerst)vakantie is een echte aanrader. Vijf dagen lang 1,5 uur les per dag en je staat versteld hoeveel ze in die tijd oppakken. De laatste dag is een echt feestje, met een medaille, een diploma en een lekker kindermenu. Ook leuk is dat er tijdens de Kidsfunweken extra entertainment is in SnowWorld, zoals een clown of een kinderdisco. Dat maakt de toch al goede sfeer helemaal af. Toch best spannend om je kleuter te laten lessen? Weet dan dat het er hier strak georganiseerd en professioneel aan toegaat. Een fijne geruststelling, toch?

 3. Winterwonderland

  3 Winterwonderland
  Winterwonderland Enkhuizen

  Sprookjeswonderland in Enkhuizen is het hele jaar door geweldig voor kleine kinderen. De attracties zijn precies spannend genoeg voor peuters en kleuters en de sprookjes blijven leuk. Tijdens de kerstvakantie wordt het helemáál een bijzonder uitje. Dan is het park een echt winterwonderland dankzij duizenden lichtjes, prachtige decoraties en extra activiteiten in winterse sfeer. Zing mee met de bewoners van Berenwinterland, luister in de Kamer der Voorspellingen naar wat Futuria over de toekomst vertelt en ga op zoek naar alle sprookjesfiguren die door het park wandelen. Prachtig is de vijftien (!) meter hoge kerstboom, die je direct bij binnenkomst ziet. Iedere middag betovert de heks van Sprookjeswonderland de boom om de lichtjes te laten ontbranden. Oooooh…

 4. Schaatsen op de Jaap Edenbaan

  4 Jaap Eden
  Jaap Edenbaan

  Krijg je de kriebels als het gaat vriezen? Wil je niets liever dan de schaatsen onderbinden en gaan? Maar ja, de laatste keer dat de grachten en de Amstel dicht lagen is lang geleden… Gelukkig heeft Amsterdam een superfijne schaatsbaan: de Jaap Edenbaan. Op de 400 meter lange baan kun je eindeloos rondjes maken, maar ook aan de kleine kinderen is gedacht. Die kunnen in alle rust op het krabbelbaantje het schaatsen onder de knie proberen te krijgen. Wil het nog niet zo lukken? Overweeg dan eens de speciale seizoenlessen of de vakantiecursus. Ideaal om in een korte tijd (beter) te leren schaatsen. Na afloop kun je in café JAAP lekker bijkomen en iets warms eten of drinken. Kijk dan even goed rond: als je goed oplet, ontdek je Kidsproof langs de baan!

  Advertentie
 5. Winter Tivoli

  5 WinterTivoli
  Amusementspark Tivoli

  Het is winter in Amusementspark Tivoli in Berg en Dal, waar ook de allerkleinsten dikke lol hebben. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kunnen ze hier heerlijk spelen in de binnenspeeltuin, hun schaats-skills oefenen op de schaatsbaan en springen op het winterluchtkussen. Ook zijn er twee fantastische buitenattracties: in de Race Pop-Ups maak je een ritje in een stoere racewagen en je kunt een vlucht maken op de vleugel van vliegtuig Skypie. Elke dag gebeurt er wel iets speciaals met de animatie in het park, die geschikt is voor kinderen vanaf twee jaar. Fijn extraatje: volwassenen mogen gratis naar binnen en bij de kinderprijs zit schaatshuur inbegrepen.

Kijk voor meer winterse uitjes, de beste spots voor warme choco bij jou in de buurt en meer op www.kidsproof.nl.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.