Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
die-ochtend-om-9-uur

Uit onderzoek gebleken

Matthijs las over een onderzoek en concludeerde: om lang bij elkaar te blijven, moet je veel seks hebben. Zonder seks word je huisgenoten van elkaar. Dat moet je voorkomen. Maar in zijn rol als vader wordt Matthijs soms ook als een irritante huisgenoot gezien...

Advertentie

Uit onderzoek bleek laatst dat mannelijke homostellen het langst bij elkaar blijven, op de tweede plaats staan heterostellen. De relaties van lesbische stellen hebben de minste kans van slagen. Uit ander onderzoek bleek dat mannelijke homostellen het vaakst seks hebben, daarna volgen de heterostellen. Lesbiennes hebben in een relatie het minst vaak seks. Ik las nergens een conclusie die daaruit getrokken kon worden, daarom trok ik die zelf. Om lang bij je geliefde te blijven, moet je veel seks hebben.

Geschreven door

Matthijs Kleyn

Je zal wel moeten

Zonder dat ik andere aspecten van mijn relatie tekort wil doen, vind ik de seks met mijn vriendin inderdaad het belangrijkste aspect van onze relatie. We beleven elkaar na de seks intenser. Na de seks lopen we vaker hand in hand, zie ik lichtjes in haar ogen die ik me herinner van vroeger. Dan hangt haar geur weer in mijn neus, zit haar lijf weer in mijn poriën. Dat wil ik elke dag, ik wil elke dag mijn vriendin tot diep in m’n poriën voelen. Het gaat namelijk niet om de seks, seks is slechts het middel om het doel te bereiken. En dat doel is je leven lang intense liefde voor de enige die je die liefde kan laten voelen. En omdat je samen een kind hebt, zul je wel moeten. Zul je veel seks moeten hebben.

Huisgenoten

Zo niet, dan word je huisgenoten van elkaar. En ik heb huisgenoten gehad voordat ik een kind kreeg.  In een studentenhuis had ik zelfs negentien huisgenoten. Met geen van hen had ik seks, dus uiteindelijk gingen we ook weer uit elkaar. Dan word je verliefd op een ander met wie je wel seks gaat hebben en dan krijg je een kind. Dan word je verliefd op dat kind, stopt de seks met je geliefde, dan heb je in plaats van negentien huisgenoten ineens twee huisgenoten: een vrouwelijke en een minderjarige. Die minderjarige kijkt je boos aan als je het snoep afpakt, dan roept hij boos: ‘Papaaaaa!’ Dan moet je lachen, omdat je beseft dat hij jou helemaal niet als zijn vader ziet, maar als zijn irritante huisgenoot. Dan zie je de lichtjes in de ogen van je vriendin die je herinneren aan vroeger. Het zijn lichtjes, omdat ze verliefd is op haar gezin, niet op de stoere seksmachine die je ooit voor haar was. Dan loopt ze weg en zie je haar kontje. Daar wil je achteraan, maar je kind pakt je been vast. Dat kind is namelijk een jongetje en uit onderzoek is gebleken dat jongetjes knuffeliger zijn dan meisjes.

Connectie

Het heeft dus allemaal niks met seks te maken, maar met de connectie. Jongetjes willen gewoon altijd connectie maken. Dus dan til ik hem op en geef hem zachte kusjes. Dan ben ik ineens weer zijn vader en niet de irritante huisgenoot. Dan zie ik lichtjes in zijn ogen, omdat hij verliefd op me is. En dat ben ik ook op hem. Maar bij mij ziet hij geen lichtjes in mijn ogen, zijn moeders kontje staat op mijn netvlies. Daar droom ik de rest van de dag van en ik besef dat seks toch niet belangrijk is. Het gaat er gewoon om dat je huisgenoten je kunnen laten dromen van een leven lang intense liefde voor de enigen die je die liefde kunnen laten voelen.