Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x indoor schaats-, slee- en skipret

Kidsproof.nl’s Dies woont met haar gezin in Amsterdam. Ze is voor haar werk altijd op zoek naar leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. “We hopen elke winter weer op sneeuw en ijs: dikke kleren aan en lekker naar buiten! En als het winterweer op zich laat wachten, dan zijn er gelukkig genoeg plaatsen in Nederland waar je toch kunt genieten van sneeuw & ijs!”

1. Buiten tuben in Bergschenhoek

Tussen Rotterdam en Den Haag ligt Outdoor Ski & Fun, een baan waar je lekker een uurtje vrij kunt komen skiën of snowboarden met je kids. Geen ervaring? Geen punt, dan kun je les nemen óf je kiest voor een uurtje tuben (in een band de helling af glijden). Vooral het tuben vinden mijn kinderen erg gaaf!

Advertentie

1. outdoor ski en fun

2. Echte sneeuw in een grote binnenhal in Rucphen en Terneuzen

Skidôme is een groot binnencomplex met échte sneeuw. Hier kun je met je kinderen een uurtje vrij tuben, skiën, snowboarden en zelfs ijskarten. Voor dat laatste moet je trouwens wel langer dan 1.40m zijn. Wat heerlijk om weer even echte sneeuw te voelen!

2. Skidome

3. Discoschaatsen en spelletjesmiddagen op ’t ijs in Alkmaar

Deze grote ijsbaan in Alkmaar is helemaal vernieuwd. Elke vrijdagmiddag kun je er met je kinderen discoschaatsen en elke woensdagmiddag is er van 14 tot 16 uur een spelletjesmiddag op ’t ijs. Staat op onze planning voor deze maand!

2. Ijsbaan de Meent

4. Familie ticket voor Snowworld in Zoetermeer en Landgraaf

Snowworld staat bekend om de grootste overdekte skipiste ter wereld (in Landgraaf). Voor mij is Zoetermeer veel dichterbij huis en daar organiseren ze op 27 januari een ouder-kind workshop snowboarden, voor ouders en kinderen van 3 t/m 7 jaar. Dat lijkt me leuk!

4. Snowworld

5. Silverdome kinderschaatsmiddagen in Zoetermeer

In Zoetermeer vind je ook Silverdome, een kunstijsbaan waar ze elke woensdagmiddag tot kindermiddag omtoveren. Vanaf 12.30 uur kun je er vrijschaatsen en om 14.30 gaan op de ijshockeybaan de discolampen aan. Ook in het weekend worden er extra spelletjes voor kinderen georganiseerd. Aan het einde van de middag kom je heerlijk rozig thuis…

5. silverdome

Tip: bij veel van de sneeuw- en ijsbanen kun je in de winter ook hele leuke kinderfeestjes geven. Check van te voren op de site even de openingstijden en of je moet reserveren.

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.