Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x koninklijke Kidsproof-uitjes

Wij zijn stiekem best een beetje fan van ons Koningshuis. Op Koningsdag zitten we aan de buis gekluisterd om de prinsesjes te zien en ook de inauguratie was een groot feest. Wil je je even dichtbij de Koninklijke Familie wanen? Check deze 5 koninklijke Kidsproof-uitjes:

Advertentie
 1. Theepaviljoen de Horsten in Wassenaar

  Theepaviljoen de Horsten in Wassenaar
  Koninklijk genieten doe je bij theepaviljoen De Horsten, vlakbij het huis van de Koninklijke Familie. Eerst lekker rondzwerven in het ‘Koninginnebos’ (zo noemen wij De Horsten altijd ;-). Natuurlijk de berg op naar het uitzichttorentje en daarna heerlijk smullen bij het prachtige theehuisje. Onze favoriet: de scones, yummie! De kids kunnen heerlijk spelen op het open veld en bij de eendenvijver, terwijl jij nog een kopje thee bestelt. En wie weet zie je de prinsesjes nog wel…

 2. Het Koninklijk Paleis op de Dam

  Koninklijk Paleis op de Dam Amsterdam
  Een echt paleis in hartje Amsterdam. En bovendien gratis toegang voor kinderen. Nu kun je met eigen ogen het balkon zien waar Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima na de inauguratie naar het volk zwaaiden. In een spannende audiospeurtocht vertelt Prins Louis je in zijn eigen woorden hoe het was om hier te wonen. En ben je wel eens rondgeleid door een jongen uit 1642? Laat je meevoeren door Jacob en los het raadsel van de gouden olijftak op. Check wel even of het Paleis open is voor je er naartoe gaat, want de koning komt hier natuurlijk ook om eigen bezoek te ontvangen.

 3. Koningssloep bewonderen

  Koningssloep bewonderen
  Als je dan toch in Amsterdam bent, kun je gelijk in het Scheepvaartmuseum de Koningssloep bewonderen. Deze 17 meter lange ‘gouden koets te water’ liet koning Willem I 200 jaar geleden bouwen. In de zomervakantie kun je ook vanaf het museum in een sloep meevaren door Amsterdam.

 4. Paleis Soestdijk

  Paleis Soestdijk in Baarn
  In Baarn ligt het prachtige Paleis Soestdijk, waar je kunt zien hoe onze Koninklijke Familie hier leefde. Via de speurtocht zie je alles van de mooie paleistuin en lekker eten en drinken kan daarna in de Oranjerie. In de vakanties hebben ze regelmatig leuke extra kinderactiviteiten. En vlakbij, in Lage Vuursche, staat Kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix nu woont. Je kunt hier heerlijk wandelen met de kinderen en wie weet kun je een glimp opvangen…

  Advertentie
 5. Paleis Het Loo

  Paleis het Loo in Apeldoorn
  Paleis Het Loo in Apeldoorn werd tot 1975 bewoond door de Koninklijke Familie. Inmiddels is het een museum. Binnen zie je hoe ze hier woonden, buiten kun je genieten van de prachtige tuinen. Voor kinderen is er een speciale audiotour, Speelpaleis Het Loo, een speurtocht met de paleishonden, foto’s, quizzen én deze zomer zijn er een aantal speciale prins- en prinsessendagen! Bovendien serveren ze in de restaurants van het paleis leuke kindergerechten en er is ook een speciale high tea voor kinderen.

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.