Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

5x de allerleukste plekken om lekker uit te razen in de natuur

Je hebt van die weekenden dat het lijkt alsof het bínnen stormt. Kinderen met een aanval van hyper, die als stuiterballen door het huis knallen. Dan kun je maar één ding doen: ze even lekker afmatten in de frisse lucht.

Advertentie

Hollen, klimmen en keten en ondertussen ook nog natuur snuiven. Op deze fijne plekken haal je het beste uit een mooie herfstdag.

In samenwerking met expert

Alwiene Waals

 1. Gave natuurspeeltuin en meer!

  Laarzen aan 1
  Natuurgebied Heumensoord

  Ten zuiden van Nijmegen ligt natuurgebied Heumensoord. Een heerlijke plek om te wandelen, ravotten en te genieten van buiten zijn. De wandelingen die in het gebied zijn uitgezet zijn prima geschikt voor kinderen en onderweg kun je allerlei leuke stops maken. Bij de Romeinse wachttoren in het bos bijvoorbeeld, of bij zweefvliegveld Malden langs de gele route. Ook heel tof is de grote natuurspeeltuin vol avontuurlijke speeltoestellen, in een zandvlakte van maar liefst 20.000 vierkante meter. Neem je vlieger, voetbal en picknickmand mee en je houdt het hier een hele tijd uit. Tip: parkeer op de parkeerplaats aan de Beukenlaan. Daar kun je een plattegrond van het gebied en flyers met de wandelroutes oppikken.

 2. Speelbos ’t Laer 

  Laarzen aan 2
  Speelbos ’t Laer

  Speelbos ’t Laer op de grens van Hilversum en Baarn is gemaakt voor stoere kinderen van alle leeftijden, maar voor iedereen die van natuur houdt is het een fantastische plek. Dankzij het houten hek eromheen kunnen kinderen lekker vrij rondstruinen. Er zijn coole klimbomen, een boomstammenpad, bruggen en je kunt er zelfs muziek maken. De waterpomp is bij veel kinderen favoriet, want je kunt er watervallen, een dam of rivier maken. Trek vooral oude kleren aan, want vies worden is hier een must!

 3. Amsterdamse Waterleidingduinen

  Laarzen aan 3
  Amsterdamse Waterleidingduinen

  In de Amsterdamse Waterleidingduinen, die in tegenstelling tot wat hun naam doet vermoeden tussen Zandvoort en Noordwijk liggen, is het fantastisch wandelen. Het is een heerlijke buitenplek vlak bij de drukte van de Randstad. Je kunt een van de uitgezette routes lopen, waarvan een paar speciaal voor kinderen zijn gemaakt, maar je mag ook van de gebaande paden af. Kijk goed om je heen: hier worden regelmatig eekhoorns, vossen en konijnen gespot. Bezoekerscentrum de Oranjekom organiseert vaak leuke excursies, zoals bomenklimmen, waterbeestje zoeken en ‘Vroege Vogel-wandelingen’.

 4. Spelen en genieten bij De Boswerf

  Laarzen aan 4
  De Boswerf

  Veel mensen kennen deze prachtige groene plek midden in het Zeisterbos in Zeist nog niet. Terwijl het zó de moeite waard is om er met kinderen naartoe te gaan. Er is een kleine beestjestuin, een eetbare voorbeeldtuin, een bloemen- en kruidentuin en een bijenstal. Zo leer je ook nog wat. Verder zijn er leuke speeltoestellen voor zowel kleine als grotere kinderen. Maar uitrazen gaat ook perfect in het natuurspeelbos met geheimzinnige struiken, hutten, heuvels, verstopplekken, spannende paadjes, dikke boomstammen om in te klimmen en een beekje met een waterpomp. Tip: ga niet in je mooiste kleren en neem een extra setje mee. Bezoekerscentrum De Boswerf is een ideaal begin- of eindpunt voor een wandeling én je kunt er lekker iets drinken.

  Advertentie
 5. Woeste Willem

  Laarzen aan 5
  Woeste Willem

  Woeste Willem is een gloednieuwe natuurspeelplaats in de uiterwaarden van de IJssel in Deventer. Kinderen worden hier zeker weten vies, maar je hebt dan wel gegarandeerd een topuitje! Deze speeltuin heeft geen schommels en glijbanen, maar buizen om doorheen te kruipen, boomstammen om op te balanceren, modderpoelen om in de spelen en een oude roestige boot om zelf de Woeste Willem uit te hangen. Een echte aanrader voor kleine avonturiers. Als je met de auto komt kun je die het beste parkeren links en rechts van de weg tussen de rotonde en IJsselhotel Sandton. Het is dan nog maar zeven minuten lopen door het park om bij Woeste Willem te komen.

Er zijn natuurlijk veel meer heerlijke plekken in ons land waar je buiten kunt genieten met je kinderen. Kijk maar eens op kidsproof.nl. Daar vind je gave buitenuitjes bij jou in de regio!

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.