Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x op avontuur onder de grond

Wist je dat je ook ónder de Nederlandse bodem een te gek dagje uit kunt hebben? Neem je kind mee voor een kijkje onder de grond. Leuk en soms een beetje spannend. Hieronder lees je mijn zes aanraders die helemaal 'Kidsproof' zijn.

1. De wereld onder je voeten

Advertentie

Heb je er wel eens over nagedacht wat er allemaal onder de grond gebeurt? In het Museonder in het Nationale Park de Hoge Veluwe kom je erachter. Dit ondergrondse museum neemt jullie helemaal mee naar het middelpunt van de aarde. Wat zou je onderweg daarheen tegenkomen..?

2. Naar het theater onder de grond

Een vreemde eend in de bijt….een theater onder de grond. Het Theater van Molletje zit midden in de oude Zwolse binnenstad verstopt onder je voeten. En in een echt Molshuis woont natuurlijk een Molletje. Molletje beleeft allemaal avonturen met zijn vriendjes Egel, Muis en Co tijdens de kindervoorstellingen.

3. Spannende kidstour in de grotten (4+)

Jonge avonturiers opgelet. Onder de glooiende Limburgse heuvels zit een gigantisch gangenstelsel verstopt. Samen met de ervaren gidsen van Maastricht Underground kun je met het hele gezin een stukje van deze bijzondere grotten bekijken. Tip: in de schoolvakanties zijn er vaak ook speciale kidstours.

4. Opgraven voor kinderen

Wat je allemaal wel niet onder de grond kunt vinden. In het Archeologisch Museum in Haarlem leren kinderen alles over de geschiedenis van Haarlem. Komen jullie ook langs in de kinderhoek met speur- en doe-opdrachten én een miniopgraving waar de kinderen zelf aan de slag mogen? Ook fijn, het museum is gratis toegankelijk.

5. Bezoek een Scheveningse Bunker

Langs de Scheveningse kust liggen verschillende bunkers verscholen tussen het duinzand. Hoe zo’n bunker er van binnen uit ziet, ontdek je bij het Atlantikwall Museum. Dat wordt vast een avontuur voor de kinderen. En achteraf kun je natuurlijk heerlijk uitwaaien op het strand.

6. Avontuur onder het Domplein (8+)

De laatste tip is een echte aanrader en vooral leuk voor de grote broers en zussen. Bij DOMunder mag je op ontdekkingstocht onder het Utrechts Domplein, hoe gaaf is dat. Met een slimme zaklamp dwaal je langs Romeins Utrecht, de middeleeuwen en nog veel meer.

Blijven jullie dit weekend toch liever bovengronds? Neem dan een kijkje op Kidsproof.nl voor al onze tips.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend