Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

6x stoere beroepen musea

Onze jongste is helemaal in de ban van de stoere beroepen: politieagent, brandweerman, piloot, astronaut, kapitein, machinist… Deze 6 ‘stoere’ en kidsproof-musea helpen hem misschien om een keuze te maken:

Advertentie
 1. Marinemuseum in Den Helder

  Marinemuseum Den Helder
  Ai, ai, kapitein! Ontdek de speelhoek in ramschip Schorpioen, leer alles over de mijnenveger en waag je in de echte onderzeeboot!

 2. Space Expo in Noordwijk

  Space Expo Noordwijk
  Ben je fan van André Kuipers? Dit is de plek waar je naartoe moet. Je leert er alles over planeten, de melkweg, hoe een raket werkt en… hoe je astronaut wordt!

 3. PIT veiligheidscentrum in Almere

  Veiligheidsmuseum Almere
  Onze kidsproofreporters vonden het fantastisch in deze wereld van de politie, ambulance en brandweer! Tip: op 16 april is het landelijke veiligheidsdag in Almere en zijn er extra demonstraties.

 4. Aviodrome in Lelystad

  Aviodrome Lelystad
  Het uitkijkplatform, de radiokamer, de vluchtsimulators en natuurlijk al die vliegtuigen waar je in kunt… Check ook de kindervliegdagen, super spectaculair!

  Advertentie
 5. Spoorwegmuseum in Utrecht

  Spoorwegmuseum Utrecht
  Wie denkt dat treinen saai zijn, ontdekt hier een hele nieuwe wereld. Het gebouw en de treinen zijn prachtig en de attracties bovendien lekker spannend! Onze favoriet is de ‘Stalen Monsters’…

 6. Nationaal Militair Museum in Soest

  National Militair Museum Soest
  Hier hangen de vliegtuigen letterlijk boven je hoofd. Je kijkt je ogen uit. Mijn kinderen vonden Xplore natuurlijk helemaal te gek, een interactieve speelzone met allemaal luchtvaart games.

 7. PS: van 16-24 april is het Nationale Museumweek en zijn er in de Nederlandse musea extra veel leuke kinderactiviteiten!

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.