Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 coole fotospots tijdens een dagje uit

Staat jouw kind graag in de spotlight? Bij deze uitjes vind je gegarandeerd decors voor gave foto’s. Wat wordt het: terug in de tijd of een selfie met een superster?

Advertentie
 1. Met de Beatles

  Beatles museum
  In Alkmaar zit een echt Beatles Museum. Hoewel de band van vér voor hun tijd is, blijven de liedjes eeuwig houdbaar en ook leuk voor kinderen. Leer wie John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr waren en ga op de foto op het beroemde zebrapad van Abbey Road of voor de Sgt. Pepper-platenhoes. Leuke tip om samen met opa en oma naartoe te gaan.

 2. Met Marilyn Monroe

  Marilyn Monroe
  Vorig jaar juni zou Marilyn Monroe negentig zijn geworden en daarom is er in De Nieuwe Kerk in Amsterdam nog tot 5 februari een tentoonstelling over haar leven te zien. Met veel persoonlijke bezittingen uit haar laatste huis, inclusief de beroemde witte jurk. Natuurlijk kun je ook op de foto met deze sprookjesachtige ‘filmprinses’.

 3. Als koning(in) of minister

  Als koning of minister
  Altijd al willen weten hoe het is om koning of minister te zijn? Dat kan nu in Den Haag. Tijdens een speciale kinderrondleiding van ProDemos ontdekken kinderen het Binnenhof met een koffertje vol bijzondere voorwerpen. Ze kunnen al hun vragen stellen en muntjes verdienen, die ze als echte minister van Financiën mogen uitgeven. Met onderweg veel fotodecors die ze ongetwijfeld herkennen uit het Jeugdjournaal.

 4. Bij Madame Tussauds

  Madame Tussauds
  Een selfie met Lionel Messi of Beyoncé? Dat kan in Madame Tussauds, het beroemde wassenbeeldenmuseum op de Dam in Amsterdam. De populaire muzikanten, wereldleiders en andere beroemdheden zijn zo mooi nagemaakt dat ze net echt lijken. Er is vaak een lange rij, dus koop je kaarten vast online.

  Advertentie
 5. In Madurodam

  Madurodam
  Da’s leuk: op de foto als een reus die ver boven Schiphol of het Paleis op de Dam uit torent. Dat kan natuurlijk in Madurodam, waar alle bekende Nederlandse gebouwen in het klein staan. Je krijgt overal interessante verhalen en leuke weetjes bij te horen en er zijn allerlei doe-activiteiten. Zo kun je laden en lossen bij de haven of als luchtverkeersleider de vliegtuigen loodsen.

 6. Terug in de tijd

  Zuiderzeemuseum
  In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen kun je terug naar een tijd waarin ze nog nooit van de selfiestick hadden gehoord. Ruim 130 panden vertellen je over de geschiedenis van de Zuiderzee en de vissers. In de huisjes laten mensen in kleding uit die tijd allerlei oude ambachten zien, zoals visnetten knopen, vis roken of de was drogen. Genoeg leuke plekjes om een oer-Hollandse foto te maken!

 7. Met een Boeddha

  Boeddha
  Wist je dat één op de drie Nederlanders een Boeddhabeeld in huis heeft? Toch weten veel mensen eigenlijk niet waar een Boeddha voor staat. Bij een speciale tentoonstelling hierover in het Tropenmuseum in Amsterdam kun je wel 100 boeddha’s bekijken, leer je waar hij vandaan komt en wat zijn handgebaren betekenen. En natuurlijk ga je heel zen met de mooiste Boeddha op de foto.

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke plekken waar je gave foto’s kunt maken tijdens een dagje uit. Kijk in de rubriek Eropuit op Kidsproof.nl. Daar vind je per stad of regio heel veel leuke ideeën voor dagjes weg.

Advertentie

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.