Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 Nostalgische dagjes uit

Hoe zag het speelgoed er jaren geleden eigenlijk uit? En had de eerste fiets ook twee wielen? Laat je kinderen zien hoe het vroeger ging tijdens deze nostalgische uitjes. Ook superleuk om met opa en oma te doen!

 1. Nationaal Fietsmuseum Velorama

  Velorama fietsmuseum - Kidsproof.nlVelorama

  Tring, tringgg: Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen staat vol met… fietsen! De collectie bevat fietsen in allerlei soorten en maten, jong én oud. Loopfietsen, Amerikaanse varianten en houten fietsen en nog véél meer! Zulke aparte fietsen hebben jouw kinderen vast nog nooit gezien.

 2. Bakkerij museum

  Bakkerijmuseum - Kidsproof.nl
  Bakkerijmuseum

  In de pittoreske vestingstad Hattem staat het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. In de oude bakkerij krijg je een inkijkje in het dagelijks leven van de bakker. Steken jullie zelf ook de handen uit de mouwen: en bakken jullie een lekker broodje? Of doe samen de spannende speurtocht en eindig bij de grappige Broodshow! Ook superleuk voor een kinderfeestje.

 3. Zaanse Schans & Zaans museum

  Zaans Museum - Kidsproof.nl
  Zaans Museum

  Op de Zaanse Schans en in het Zaans Museum herbeleef je de Hollandse geschiedenis. Compleet met een bezoek aan de koekjes- en chocoladefabriek, een verkleedpartijtje in traditionele Zaanse klederdracht én uiteraard lopen jullie langs de wereldberoemde molens.

 4. Miljoenenlijn

  Miljoenenlijn 2 - Kidsproof.nl
  Miljoenenlijn

  Dit is pas nostalgie: een reis met de stoom- of dieseltrein door Zuid-Limburg. Laat je meevoeren door het betoverende landschap met de Miljoenenlijn. Een superleuk familie-uitje dat zeker indruk zal maken op je kind.

 5. Museum BroekerVeiling

  Museum Broekerveiling - Kidsproof.nl
  Museum BroekerVeiling

  Wist je dat groente vroeger vanaf een boot werd verkocht? In Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk kun je met het hele gezin ervaren hoe het is om een keurmeester te zijn óf mee te doen aan een groenteveiling. Je vindt hier de oudste veilig ter wereld! Eén, twee, drie: verkocht!

 6. Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

  Museum Ons Lieve Heer op Solder - Kidsproof.nl
  Museum Ons’ Lieve Heer op Solder

  Verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad in een prachtig grachtenpand vind je een bijzonder museum. In Museum Ons’ Lieve Heer op Solder daal je door historisch ingerichte woonvertrekken, met als hoogtepunt een complete kerk op zolder. Voor de kleintjes is er een leuke lieveheersbeestjesspeurtocht!

 7. Oude Ambachten & Speelgoedmuseum

  Ambachten en speelgoedmuseum - Kidsproof.nl
  Oude ambachten en speelgoedmuseum

  In Terschuur staat een museum met wel 160 oude ambachten en heel veel speelgoed van vroeger. Hoe ging het vroeger toen er nog geen elektriciteit was? Welke beroepen bestonden er toen allemaal? Een gaaf museum met als hoogtepunt voor de kinderen het antieke speelgoed en de leuke speelhoek.

Op zoek naar nóg meer leuks om te doen? Kijk op Kidsproof.nl voor al onze tips bij jou in de buurt.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend