Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7 tips voor subtropisch zwemplezier

Kidsproof.nl’s Dies woont met haar gezin in Amsterdam. Ze is voor haar werk altijd op zoek naar leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. “Zelf hou ik eerlijk gezegd niet zo heel erg van zwemmen, maar mijn kinderen doe ik er wel een heel groot plezier mee. En dus zoek ik zo af en toe een echt gaaf (subtropisch) zwembad uit, waar je uren zwemplezier kunt hebben en je je weer even in de zomer waant.”

Advertentie
 1. Tikibad Duinrell

  Tikibad Duinrell mini
  Hét glijbanenparadijs van Nederland, met 11 spectaculaire glijbanen absoluut de grootste én de spannendste. Mij krijg je de Typhoon namelijk niet in, maar gelukkig zijn er durfals die er geen genoeg van kunnen krijgen.

 2. Preston Palace in Almelo

  Preston Palace Almelo
  Hier zwem je door de jungle, laat je je voortdrijven in de wildwaterkreken en stroomversnellingen en geniet je van de sterrenhemel boven je. Een beetje magisch dus.

 3. Sportiom Aquafun in Den Bosch

  Sportiom Aquafun Den Bosch
  Hier spring je met een luchtband in de wildwaterrivier, trotseer je een vuurspuwende vulkaan én roets je door de cool gekleurde supersnelle glijbanen.

 4. Aqua Mundo (Eemhof) in Zeewolde

  Aqua Mundo Eemhof Zeewolde
  Zo fijn: je hoeft niet in CenterParcs de Eemhof te overnachten om er te kunnen zwemmen (dat geldt voor bijna alle zwembaden van de grote vakantieparken). En dus kun je er een dagje waterpret van maken met je kinderen. Extra leuk: ze hebben een Flowrider waarop je (tegen betaling) kunt leren bodysurfen!

  Advertentie
 5. Mosaqua in Gulpen

  Mosaqua Gulpen
  Dit is een tip van een collega die ik zeker nog een keer ga testen als we in de buurt zijn: een subtropisch zwembad met wildwaterbaan, familieglijbaan, licht- & laserglijbaan, maar ook bubbelbaden en stoomdouches. Klinkt heerlijk!

 6. En dan natuurlijk ook nog twee favoriete baden bij ons in de buurt:

 7. Het Zuiderbad in Amsterdam

  Zuiderbad Amsterdam
  Toegegeven, mijn kinderen vinden dit bad niet zo spectaculair (want geen glijbanen en stroomversnellingen), maar ik vind het prachtig. Dit zwembad is in 1912 geopend en heeft ’t prachtige karakter van toen behouden. Wat een nostalgie…

 8. De Mirandabad in Amsterdam

  De Mirandabad Amsterdam
  Dit is natuurlijk wél het lievelingszwembad van onze kinderen. Dichtbij huis, met een subtropisch golfslagbad, glijbanen en een speciaal kinderbuitenbad mét piratenboot. PS: Dit bad is vernoemd naar wethouder Salomon Rodrigues De Miranda (vandaar die naam!), een Amsterdamse wethouder die aan de wieg van meerdere zwembaden stond.

  Advertentie

Komende zomer maken we natuurlijk een lijstje met de leukste buitenzwembaden. Wat zijn jullie favoriete zwemplekken?

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.