Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x de fijnste natuurspeeltuinen

De speeltuin is altijd een fijne plek om energie kwijt te kunnen. En dat komt als geroepen in de zomervakantie! Natuurspeeltuinen zijn bij ons favoriet: ze prikkelen de fantasie en kinderen spelen er vaak hele verhalen na. Daarom deze week 7 tips voor de leukste natuurspeeltuinen.

Advertentie

1. Speelbos Meermond

2. Speebos Meermond
Groot, wijds, uitdagend, avontuurlijk… dit speelbos in Heemstede is echt te gek voor alle leeftijden. Een enorme vlakte met een klimtoestel, lange glijbaan en kabelbaan. Maar nog leuker: na wat klim- en klauterwerk kom je op een echt avonturenterrein: hutten bouwen, verstoppertje spelen, dat werk! Picknickmand mee en jullie hebben een perfect dagje uit.

2. Speelbos ’t Laer

2. Speelbos 't Laer
Met een spannend boomstammenpad, bruggetjes en een te gekke waterpomp is dit speelbos een fantastische plek. Ideaal om verstoppertje te spelen, hutten te bouwen en lekker te ravotten. Hier zijn ze echt wel even zoet! En dat allemaal in een prachtig stuk bos in het Goois Natuurreservaat in Eemnes.

In samenwerking met expert

Alwiene Waals

3. Speelbos de Heksenberg

2. Speelbos De Heksenberg
Waarom kinderen het hier zo naar hun zin hebben? Ze mogen van de Seterse bergen af rennen, met zand spelen, losgaan in de speeltuin en sjouwen met takken. Zijn ze uitgespeeld? Dan genieten ze van een heerlijke pannenkoek bij Pannekoeckenhuys De Hannebroek in Oosterhout. Ook daar zit een heel leuke speeltuin bij!

4. De Natureluur

2. De Natureluur
Waterbeestjes vangen, vlotten bouwen, fikkies stoken en dieren ontdekken doe je in Amsterdam bij De Natureluur. Je leert hier alles over de natuur, de dieren en de planten. Wist je dat je hier ook je feestje kunt vieren? En in de vakanties hebben ze extra activiteiten. Doe vooral oude kleren aan, want ‘schoon blijven’ is er hier niet bij!

5. Zuiderzeespeelbos

2. Zuiderzeespeelbos
Een echte aanrader is Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Favoriet daar is het Zuiderzeespeelbos met eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. Deze zomer is het op de Kemphaan extra leuk met Dino-expositie, speurtocht en Dino-pannenkoeken bij Dubbel-Op!

Advertentie

6. Speelbos Nieuw Wulven

2. Speelbos Nieuw Wulven
Een hele mooie natuurspeeltuin in Houten. Je kunt er in bomen klimmen, over slootjes springen en bruggen bouwen. Het speelbos bestaat uit zes plekken: de Nieuwe Wulvense Waterlinie, het verdronken bos, de vliegerweide, de Romeinse Notenakker, het grote fort en het kleine dwaalbos. Extra speciaal: kinderen hebben zelf meegedacht over het ontwerp.

7. Speelnatuur Tiengemeten

2. Speelnatuur Tiengemeten
Hoe ben jij in het wild? Ontdek het op dit gave speelterrein op het eiland Tiengemeten (onder Rotterdam). Maar liefst 9 voetbalvelden vol blubber, bomen, beekjes en beesten. Hutten bouwen, dammen leggen, kikkers besluipen, dwalen in het doolhof, door tunnels kruipen… het kan allemaal. Er is ook een ukkie-eiland en schildpadfontein.

Ook leuk:

 

 

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.