Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x de leukste gezinsuitjes voor als het regent

Zit het weer even niet mee, maar wil je toch iets leuks gaan doen met je kind? Hier 7 leuke ideeën voor een dagje weg, waarbij je lekker warm binnen zit. Veel plezier!

Advertentie
 1. Miniworld in Rotterdam

  miniworld

  Wauw, heb je de wereld ooit zo klein gezien? Elke 24 minuten wordt het ochtend en beginnen de kleine inwoners van Miniworld aan hun dag. Want hier duurt een dag maar 24 minuten in plaats van uur. De treinen gaan rijden, de bootjes gaan varen, tot het weer donker wordt. En dat niet alleen: in Miniworld is het gegarandeerd áltijd mooi weer!

  Tip: Hier boek je de voordeligste tickets voor allerlei leuke gezinsuitjes.

 2. Black Cat Theatre in Amsterdam

  black cat

  Advertentie

  Hier vind je theatervoorstellingen die speciaal zijn gemaakt voor kinderen vanaf acht maanden tot en met vijf jaar. De voorstellingen duren niet te lang, ongeveer een half uurtje, en zijn speels, beeldend en muzikaal. Ook leuk: de kinderen in het publiek mogen na afloop het podium op als ze willen en er kan gespeeld worden in de foyer.

 3. Kinderboekenmuseum in Den Haag

  kinderboekenmuseum

  Welke kinderboeken zijn bij jullie thuis favoriet? Misschien ze wel tot leven in het leuke Kinderboekenmuseum. De verhalen van Annie M.G. Schmidt vind je er in elk geval. Alle eigenwijze kinderen uit haar boeken komen hier tot leven. Je kunt bijvoorbeeld in de lift van Abeltje stappen en kliederen met Floddertjes woordmixer.

 4. Flight Deck 53 in Hilversum

  flightdeck

  Advertentie

  Als het buiten guur is en de kinderen thuis de tent afbreken is dit hét perfecte uitje: jumpen in een trampolinehal! Bij Flight Deck 53 in Hilversum is dat extra bijzonder, want dit trampolinepark zit in een prachtig oude kerk. Terwijl de kinderen bouncen, kun jij onder het genot van een koffie of sapje genieten van dit bijzondere gebouw.

 5. Oude Ambachten & Speelgoedmuseum in Terschuur

  ambachtenmuseum

  In dit leuke museum in de buurt van Barneveld ga je terug in de tijd. Een bezoekje aan het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum is daarom een aanrader om samen met opa en oma te doen. Misschien hebben zij vroeger zelf wel met één van de museumstukken gespeeld? Natuurlijk kunnen kinderen hier ook zelf lekker spelen in de speelhoek.

 6. Play-In in Utrecht

  play in

  Deze binnenspeeltuin ligt lekker centraal en is dankzij de grappige vormgeving net even anders. Zo ziet de speeltuin eruit als een onderwaterwereld: met een glijbaan door een haaienbek en een onderwatervulkaan. Naast spelen kunnen kinderen vanaf vier jaar hier ook naar hartenlust trampolinespringen en klimmen.

 7. De Orchideeënhoeve in Luttelgeest

  orchideeenhoeve

  Is het buiten koud en nat? Dat ben je hier snel vergeten. Zodra je De Orchideeënhoeve binnenstapt, sta je in een de jungle. Hier kan je samen met de kinderen op zoek naar bijzondere vlinders of misschien zien jullie wel een loslopende leguaan. Ook fijn: onderweg zijn er een heleboel speelmogelijkheden!

Zit er niets tussen bij jou in de buurt? Kijk op www.kidsproof.nl voor alle tips in jouw regio.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend