Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x leuke uitjes in thema auto's en verkeer

Mijn zoontje is gek van auto’s. Al van jongs af aan. Dus met een echt auto-uitje doe ik hem een groot plezier, vooral als hij zelf even achter het stuur mag kruipen.

 1. Verkeerstuin Plaswijckpark

  Verkeerstuin Plaswijckpark
  In Plaswijckpark zijn er maar liefst twee verkeerstuinen: eentje voor kinderen tot 5 jaar en de andere voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Op de skelter kunnen ze hier rondracen en oefenen met rotondes, stoplichten, zebrapaden. Toettoet!

 2. Louwman museum

  Louwman Museum
  Aan de buitenrand van Den Haag vind je een echt automuseum, vol met oldtimers. Bijeen verzameld door de familie Louwman. Hou je van snelheid? Dan moet je er deze zomer zeker een keer langs: ze hebben nu een speciale tentoonstelling met Porsches van de Rijkspolitie!

 3. Race Planet for Kids

  Raceplanet for Kids
  In Amsterdam vind je deze enorme indoor speeltuin waar alles in het teken van auto’s en racen staat. Vanaf 8 jaar mag je de kartbaan op, maar ook voor jongere kinderen is er genoeg te doen: trapskelters, driewielers, elektrische formule 1 wagens…

 4. Verkeersdorp in Linnaeushof

  Verkeersdorp in Linnaeushof
  In de reuzespeeltuin Linnaeushof in Bennebroek vind je in het kleuter- en peutergedeelte een leuk verkeersdorp. Pak bijvoorbeeld een ‘politiefiets’ of een ‘brandweerfiets’. Er zijn onder andere zebrapaden, een rotonde, pompstation, brandweerkazerne en een politiebureau.

 5. Ford Museum

  Ford Museum
  In dit leuke museum in Hillegom staan meer dan 200 auto’s en motoren. En wel hele bijzondere… Wat dacht je van een Amerikaanse brandweer- en politieauto uit 1929, een Canadees sneeuwvoertuig met ski’s en rupsbanden of een ijs- en popcornwagen? Je kunt hier ook je kinderfeestje vieren.

 6. Kartcentrum Lelystad

  Kartcentrum Lelystad
  Spannend! Ervaren hoe het is om echt te racen op een circuit. Ze hebben zelfs duo karts, zodat kleine kinderen en kinderen die niet zelfstandig kunnen racen ook mee kunnen. Bovendien hebben ze Dolphin-karts, speciaal voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Je kunt hier ook op kartles en een erkend kartdiploma halen.

 7. Oldtimers Almere

  Oldtimers Almere
  De Midland Classic Show in Almere is al jarenlang favoriet op de laatste zondag van september. Al wandelend door het centrum kijkt mijn zoontje zijn ogen uit bij al die mooie oude auto’s. Vaak vertellen de trotse eigenaren nog leuke verhalen ook! En dan neem ik gelijk een kijkje op de streekparade, die dezelfde dag in het centrum te vinden is.

Dies Kok

Dies Kok werkt als sitemanager bij Kidsproof.nl. Ze heeft een neus voor leuke adresjes en is altijd op zoek naar de leuke tips voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten. Ze is moeder van Julius, Kiet en Katie en woont in Amsterdam.