Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x thema-uitjes: techniek en ontdekken

Wil jouw kind vaak proefjes doen en overal het fijne van weten? Of is hij graag creatief bezig? Dan zijn deze techniek-uitjes perfect voor een vrije middag.

Advertentie
 1. Techniekmuseum Heim

  Twents Techniek museum Heim
  Het Twents Techniekmuseum in Hengelo is een topper voor kleine techniek-fans, want het is dé plek om veel te leren over techniek. Overal in het museum staan machines en apparaten met knoppen. Door ze in te drukken zet je de machines zelf aan. Zo kun je zien hoe ze werken. Leuk om te ervaren!

 2. De Ontdekplek

  De Ontdekplek Haarlem
  Iedere woensdagmiddag kunnen kinderen hier zelf aan de slag. Ze kunnen kiezen uit meer dan 100 technische doe-activiteiten. Meld je bij de balie, kies een activiteit en ga aan de slag. De materialen die je nodig hebt, krijg je gelijk mee.

 3. LEGO Challenge programma

  LEGO Challenge programma
  Het LEGO Challenge Programma is ook een heel leuk initiatief. Een schooljaar lang bouwen kinderen met LEGO iedere week een ander model en leren zo spelenderwijs over bouw-, natuur-, en wiskunde. Je kunt het programma momenteel volgen in Amsterdam, Den Haag, Almere en Amstelveen, maar er komen steeds meer locaties bij.

 4. Het Nieuwe Instituut

  Het Nieuwe Instituut
  In dit museum in Rotterdam kun je samen met je kind de toekomst ontdekken. Alles draait er om Nederlandse architectuur, design en e-cultuur. Er worden leuke tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen georganiseerd die te maken hebben met grafisch ontwerp, productontwerp, games, mode, (interieur)architectuur, stedenbouw en landschap.

  Advertentie
 5. FutureLand

  FutureLand Rotterdam
  Ook in Rotterdam, maar nu op de Maasvlakte, vind je informatiecentrum FutureLand. Hier is van alles te zien, te doen en te leren. Aanraders zijn de FutureLand Express en de FutureLand Ferry, voor een spectaculaire rondrit of rondvaart door het gebied.

 6. Speelparadijs Aeolus

  Speelparadijs Friesland
  Dit speelparadijs in Sexbierum hoort bij de landelijke keten Ballorig, die van de geweldige binnenspeeltuinen. Wat deze vestiging uniek maakt, is de grote ontdekkingspiramide. In dit Experimentarium kunnen kinderen met maar liefst 30 doe-dingen aan de slag. Proberen je eigen schaduw vast te houden bijvoorbeeld of een schot lossen met een luchtkanon. Voor de kleintjes is Technogolf een aanrader; een minigolfspel waar ze al spelende op 12 banen technische verrassingen tegenkomen.

 7. Technisch Creatief Centrum

  Technisch Creatief Centrum
  In Nijmegen kun je hier iedere woensdag terecht op de inloopmiddag ‘Creatief met techniek’. Iedere week een ander onderwerp. In het Techlab met de lasercutter een sleutelhanger maken bijvoorbeeld. Leuk! Wel even van te voren aanmelden als je mee wil doen.

Door het hele land zijn ook veel clubjes te vinden waar kinderen met techniek aan de slag kunnen. Je vindt ze op Kidsproof.nl onder de rubriek ‘Clubjes’.

Advertentie
Redactioneel – offer – Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Opgeruimd is netjes, speelgoed opruimen is leuk en leerzaam!

Ontdek het aanbod speelgoedkisten