Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x leuk om te doen met Pasen

Er breekt een heerlijk lang paasweekend aan en er is dit jaar veel leuks te doen. Kidsproof.nl zet alvast de leukste uitjes voor je op een rij.

Advertentie
 1. Wat is dat patat?

  paasuitjes-1
  Waar komt melk vandaan? En hoe wordt patat eigenlijk gemaakt? Voor kleine kinderen kan het een mysterie zijn waar eten vandaan komt. Dat maakt het Weet-wat-je-eet-festival in Amersfoort zo leuk. Door grappige proefjes en spelletjes leren de kinderen over de herkomst van voedsel. Tijdens het festival wordt er ook Pasen gevierd met de paashaas.

 2. Vrolijke Voorjaarsdagen

  paasuitjes-2
  Heb jij de lentekriebels al helemaal te pakken? Bij Museum Broekerveiling, de oudste veiling ter wereld, krijg je komende tijd zeker het lentegevoel. Vanaf het Paasweekend beginnen in dit Noord-Hollandse museum namelijk de Vrolijke Voorjaarsdagen. Samen op zoek naar de haasjes op het museumterrein, knutselen of aanschuiven bij de paasbrunch. Genoeg te doen.

 3. Paasvuren in Twente

  paasuitjes-3
  Op eerste paasdag worden overal in Twente weer traditiegetrouw de paasvuren aangestoken. In dit overzicht vind je de leukste. De paasvuren zijn niet alleen spectaculair om te zien, het is er ook super gezellig. Extra bijzonder: loop samen met je kinderen mee met een van de lampionnen- of fakkeltochten.

 4. Paasbrunch bij Ons’ Lieve Heer Op Solder

  paasuitjes-4
  Museum Ons’ Lieve Heer op Solder staat komende week in het teken van Pasen. Verstopt middenin Amsterdam vind je dit prachtig bewaarde grachtenhuis uit de Gouden Eeuw. Compleet met, je verwacht het niet, een kerk op zolder. Op Tweede Paasdag kun je in dit bijzondere gebouw typische paashapjes eten en knutselen tijdens de paasbrunch. Uitgegeten? Dan is de Lieveheersbeestjes-speurtocht een echte aanrader voor de kleintjes.

  Advertentie
 5. Paasontbijt in de duinen

  paasuitjes-5
  Samen met je gezin genieten van een heerlijk paasontbijt op een waanzinnig mooie plek in de duinen van Bloemendaal aan Zee. Dat kan op 21 en 22 april bij Restaurant Gestrand van Camping de Lakens. Na het ontbijt kunnen de kinderen hun energie kwijt in de bijbehorende speeltuin, volledig gemaakt van hergebruikte bouwmaterialen.

 6. Paasei-golf

  paasuitjes-6
  Mag het na alle croissants, amandelspijs en eieren wel even een tandje actiever? Daar heeft Outdoorpark SEC Survivals in Almere iets leuks op bedacht. Op beide paasdagen kun je hier gewapend met een boerengolfclub en een bal op zoek naar paaseieren. Eet ze niet allemaal op, want ze zijn aan het eind van het spel nog erg belangrijk. Paasei-golf is leuk voor iedereen vanaf drie jaar oud.

 7. Vind het gouden ei!

  paasuitjes-7
  Je kunt op Tweede Paasdag ook met de kinderen paaseieren gaan zoeken in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De paashaas verstopt de eieren op twee afgezette locaties. Er wordt gezocht in twee leeftijdscategorieën: tot en met vijf jaar en zes tot en met twaalf jaar. Wie een gouden, zilveren of bronzen ei vindt, krijgt een speciale prijs. Er is ook een gezellige paasmarkt. Dan nog even praktisch: deelname is gratis en inschrijven is niet nodig. Je betaalt wel entree voor het park.

Lees ook:

7 x de fijnste natuurspeeltuinen

De vrolijkste lente-uitjes voor kinderen

Advertentie

Bekijk alle uitjes voor dit voorjaar op www.kidsproof.nl.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend