Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

7x wandelen en warme choco met kinderen

Een frisse neus halen, takjes zoeken, in bomen klimmen: dit zijn 7 favoriete plekjes in de Nederlandse natuur waar je heerlijk kunt wandelen met kinderen. Speciaal voor alle liefhebbers tippen we bij elke wandeling ook een fijn restaurant voor warme chocolademelk.

Advertentie
 1. Warme choco op de hei

  heidezicht

  In Café Restaurant Heidezicht op de hei in Bussum zit je zo knus, dat je eigenlijk niet meer weg wilt. In dit gezellige theehuis kun je heerlijk zitten terwijl de kinderen in de speeltuin spelen, bij het hertenkamp kijken óf smullen van een warme chocolademelk met een heerlijke toef slagroom. En natuurlijk mag een wandeling over de hei niet ontbreken, want die is het hele jaar door prachtig!

 2. Op avontuur bij het Drielandenpunt

  drielandenpunt

  In drie landen tegelijk staan… Dat moet je eigenlijk wel een keer gedaan hebben. En bij het Drielandenpunt in Vaals is ook nog eens een heleboel te doen voor grote en kleine kinderen. Wandelen jullie mee langs het spannend doolhof, de fijne speeltuin, én de 34 meter hoge Wilhelminatoren met skywalk? Ook in de omgeving van het Drielandenpunt kun je heerlijk wandelen door het bos. Tip: bij Restaurant De Bokkerijder is een speelhoek voor de kinderen!

  Advertentie
 3. Natuur zonder drempel

  natuurzonderdrempel

  Een heerlijke frisse neus halen, bosschatten zoeken en dieren kijken. Het bos is zo’n fijne plek voor kinderen! Om te zorgen dat álle kinderen de natuur in kunnen heeft Natuurmonumenten speciale rolstoelvriendelijke routes uitgestippeld. Zo kunnen kinderen met een beperking ook genieten van de buitenlicht. Check hier de routes!

 4. De Elfendeurtjesroute

  elfendeurtjes

  Het is moeilijk te geloven, maar in het Hollandse Hout leven elfjes, echt waar! Samen met de kinderen kun je in de Oostvaardersplassen in Lelystad op zoek naar de kleine deurtjes waarachter de elfjes wonen. Extra leuk voor de kinderen: bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen ligt een toverstafje klaar én kun je wat lekkers drinken in het restaurant.

  Advertentie
 5. Buggyroute in de Veluwezoom

  Veluwezoom

  De kleine in de buggy en wandelen maar! In Nationaal Park Veluwezoom kun je een speciale route volgen naar uitzichtpunt Herikhuizen, helemaal geschikt voor kinderwagens. Heb je geen buggy bij je? Dan is een wandeling over de zandwegen van de hei een aanrader, wie weet komen jullie de schaapskudde tegen. Achteraf kun je heerlijk opwarmen in het Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.

 6. Boswandeling in Twente

  Twente

  Lekker wandelen en daarna pannenkoeken eten! Bij Pannenkoekhoes De Stroper in De Lutte kun je een leuke wandelroute ophalen. De tocht is maar 2 kilometer en is daarom al geschikt voor jonge kinderen. Onderweg kunnen kinderen zoeken, struinen, ontdekken en in bomen klimmen langs de paden. De route gaat grotendeels over onverharde bospaden, dus vergeet bij vochtig weer geen regenlaarzen aan te trekken.

 7. Spelen bij De Boskantine

  boskantine

  Midden in het bos in Hoenderloo stuit je op dit heerlijke plekje: De Boskantine. Hier staat de warme choco voor jullie klaar en voor de allerkleinsten heerlijke biologische babyhapjes. Voor energiebommetjes is er een indoor én outdoor speeltuin om in te spelen. Vanuit het restaurant loop je zo het bos in voor een fijne wandeling. Tip: het Kabouterpad start bij De Boskantine voor de deur.

PS: de Nederlandse natuur heeft natuurlijk nog véél meer te bieden. Bekijk alle tips op www.kidsproof.nl!

Ook leuk om te doen:
9 x coole schaatsbanen voor het hele gezin
11 verrassend leuke musea voor kinderen

Beeld: GettyImages

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend