Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8 Gave zomervakantie-uitjes

De zomervakantie is hét moment om er met z’n allen gezellig op uit te gaan. Samen met alle Kidsproof-collega’s hebben we onze aanraders voor je verzameld. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen… Of je doet ze allemaal natuurlijk!

 1. Toffe technische workshops

  Science Centre Delft - Kidsproof.nl
  Science Centre Delft

  In Science Centre Delft kunnen kinderen met eigen ogen zien waar studenten van de TU Delft zich mee bezig houden. Ook mogen ze zelf aan de slag: maak jouw vliegtuig van de toekomst, een zonnebeestje of help in de tuin een dijkdoorbraak te voorkomen. Superleuk voor kleine wetenschappertjes.

 2. Varen en blussen in de zomer

  PIT - Kidsproof.nl
  PIT Veiligheidsmuseum

  In de zomer naar een museum? Natuurlijk! Bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere zijn er binnen én buiten allerlei activiteiten. Vaar bijvoorbeeld mee met de historische blusboot of blus een brandje met een echte brandslang. Er is elke dag iets leuks te beleven.

 3. Ontdek en beleef Zwolle

  Beleef Zwolle - Kidsproof.nl
  Hanzestad Zwolle

  Hanzestad Zwolle, een stad om verliefd op te worden samen met je kinderen. Collega Denise en haar gezin nemen je mee langs alle toffe Kidsproof-adresjes. Nieuwsgierig waarom Zwolle zo kindvriendelijk is? Lees de blog en ga deze zomer zelf op avontuur in deze mooie stad.

 4. Leer stoere soldatenskills

  NMM - Kidsproof.nl
  NMM Soest

  Wat een stoer uitje! Stap van 21 juli t/m 19 augustus in de legerkisten van een échte soldaat bij het Nationaal Militair Museum in Soest. Kinderen kunnen hun soldatencertificaat halen, leren zichzelf camoufleren, ontdekken hoe ze sporen kunnen herkennen en nog véél meer. Ze mogen zelfs in een mini-tank over het parcours rijden. Hoe gaaf is dat.

 5. Zuiderzeemuseum

  Zuiderzeemuseum - Kidsproof.nl
  Zuiderzeemuseum

  Je kunt zóveel leuke dingen doen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen dat een dag eigenlijk te kort is. Ontdek met een puzzeltocht wat je allemaal kunt eten ‘uit de zee’ en ‘van het land’. Wat aten mensen eigenlijk zo’n honderd jaar geleden? Krijg je er zelf ook honger van? Breng dan een bezoek aan de kleurrijke snoepwinkel in het museum, dat vinden de kinderen vast niet erg.

 6. Op avontuur in de natuur

  De Hoge Veluwe - Kidsproof.nl
  Nationale Park De Hoge Veluwe

  Naar buiten: in het Nationale Park De Hoge Veluwe is deze zomer van alles te beleven voor kinderen. Ga op pad met een natuurdetective, spring op een witte fiets, speel The Nature Game, bezoek het Museonder of ga op pad met de augmented reality-app. Alles voor een leuke en leerzame dag in de natuur.

 7. Escape Game, durf jij het aan?

  Rijksmuseum - Kidsproof.nl
  Rijksmuseum

  Het is al ver na sluitingstijd als een schim in het Rijksmuseum in Amsterdam wordt gespot. Er blijkt een geheime formule uit een boek te zijn verdwenen. Ga jij met je familie op zoek naar deze pagina? Kunnen jullie ervoor zorgen dat de formule veilig blijft? Een spannende uitdaging voor het hele gezin waarbij je het Rijksmuseum op een unieke manier beleeft.

 8. Op avontuur in Batavialand

  Batavialand - Kidsproof.nl
  Batavialand

  Deze zomervakantie valt er veel te ontdekken in Batavialand in Lelystad. Ga op zoek naar het geheim van Lely, maak een indrukwekkende reis door de geschiedenis van de Zuiderzee en de Nederlandse VOC, of doe een van de andere leuke activiteiten. Op de Batavia kunnen ze bijvoorbeeld met een zaklamp op zoek naar het verhaal achter het schip. Spannend!

Benieuwd wat voor leuks er nog meer te doen is deze zomer? Klik voor alle tips op Kidsproof.nl!

Dionne van Veen

Dionne is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend.