Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x gezellige gezinsuitjes voor in de kerstvakantie

December: een drukke máár enorm gezellige maand! De vrije dagen rondom kerst zijn hét moment voor wat extra quality time met het gezin. Wat gaan jullie deze kerstvakantie doen? Nog geen idee? Wij tippen 7 te gekke Kidsproof-uitstapjes. Veel plezier!

Advertentie

1. Cinderella betovert

Maak je deze winter klaar voor een magisch balletspektakel door Het Nationale Ballet in Amsterdam en waan je in een sprookje. Ervaar het verhaal van Assepoester in een nieuw jasje vol dans, muziek en humor. Een must-see voor de hele familie!

Geschreven door

Ezra Verhagen

2. Brandweer LEGO expo 2018

Is jouw kleine fan van de brandweer én van LEGO? Kom dan naar de Brandweer LEGO Expo 2018 in PIT Veiligheidsmuseum in Almere. Er is iets heel bijzonders gebouwd met meer dan 100.000 LEGO bouwsteentjes!

3. Pandas om nooit te vergeten!

Advertentie

Pandawelpje Qian Qian wordt voorbereid op het leven in de wildernis. En dat levert súperschattige beelden op in de IMAX-film Pandas, a new story. Deze film is nu zien in de koepel van Omniversum. Tip: doe de quiz en win een gratis pandaposter!

4. PAW Patrol Mighty Pups!

Lekker achterover leunen óf juist op het puntje van je stoel. Met de Nick Jr. Winterbios wordt je meegenomen in het spannende nieuwe avontuur van de PAW Patrol pups. Wat gebeurt er als de pups superkrachten krijgen? Je ziet het vanaf 20 december in een Pathé-bioscoop.

5. Silent disco vol kerstliedjes

Advertentie

Stilstaan is geen optie bij Museum Speelklok in Utrecht! Stap de silent disco binnen boordevol kersthits en dans met het hele gezin mee. Voor het ultieme kerstgevoel kunnen jullie daarna meedoen met de Muzikale Kerstrondleiding. Aanrader!

6. Wintertijd is museumtijd

In de Nederlandse musea is de gezelligste tijd van het jaar aangebroken: de kerstvakantie! Tijd om weer met een heleboel museuminspecteurs op avontuur te gaan. Nieuwsgierige en enthousiaste kinderen kunnen inspecteur worden en zelfs een GoPro-camera winnen met hun inspectie.

7. Voor de avonturiers… (6+)

Spannend! In het Rijksmuseum is een pagina met een hele bijzondere formule verdwenen. Aan jullie de taak om hem terug te vinden tijdens de spannende Escape Game. Kriskras door het museum worden jullie uitgedaagd om puzzels op te lossen en natuurlijk de pagina te vinden voor het te laat is!

8. Wervelend familieconcert (6+)

De vogeltjes in de lente, de harde wind in het najaar: het komt allemaal voorbij in De Vier Jaargetijden van Vivaldi. En vergeet de vervelende trollen en het dappere meisje niet. Luister op 22 of 23 december mee naar deze prachtige muziek in Het Concertgebouw in Amsterdam.

Benieuwd naar al onze kerstvakantietips? Op Kidsproof.nl vind je ze allemaal! Fijne feestdagen!

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend