Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

8x de leukste voorstellingen om samen met je kind naartoe te gaan

Het nieuwe theaterseizoen is weer van start gegaan. In het hele land spelen leuke toneel-, muziek- en dansvoorstellingen. Ik heb er al een aantal uitgezocht om samen met je kind naartoe te gaan. Edward Scharenhand bijvoorbeeld lijkt me echt geweldig. Hier een paar echte aanraders op een rijtje.

Advertentie
 1. Het Zandkasteel (3+) 

  1 Zandkasteel
  Jullie kennen Toto, Sassa en Koning Koos toch wel? Van de bekende tv-serie het Zandkasteel? Dit seizoen kun je ook in verschillende theaters van hun vrolijke avonturen genieten. In Theater Haarlem bijvoorbeeld op 1 oktober. In deze voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar draait alles om de verjaardag van Koning Koos. Koning Koos denkt namelijk dat iedereen zijn verjaardag is vergeten. Oei. Hoe loopt dat af?

 2. Cirque Mania Festival (4+)

  2 Circque Mania
  Van 29 september tot en met 1 oktober vindt voor de vierde keer het door het Korzo theater georganiseerde circusfestival Cirque Mania plaats. Hier hangen de circusartiesten in de trapezes, jongleren de jongleurs met alles wat los en vast zit, dansen de tafels en vliegen de hoedjes. Leuk is dat je alles van heel dichtbij ziet in dit intieme theater. De kindervoorstelling Villa Verdraaid voor kinderen vanaf 4 jaar is een echte aanrader. Reken maar dat jouw kinderen hun ogen uitkijken!

 3. Edward Scharenhand (8+)

  3 Edward Scharenhand
  Deze muzikale komedie voor kinderen vanaf 8 jaar gaat over het behulpzame meisje Magdaleen. Op een dag staat er een jongen bij haar op de stoep. Hij heet Edward en heeft, ja echt, scharen in plaats van handen. Magdaleen wil hem heel graag helpen, maar vindt dit ook best ingewikkeld, want Edward is wel anders dan anders. Je kunt deze voorstelling bekijken op 1 oktober en 11 november in Theater Sonnevanck in Enschede of op 28 oktober in Rabotheater Hengelo.

 4. Hans & Grietje De Musical (4+)

  4 Hans en Grietje
  Het sprookje van Hans en Grietje staat dit seizoen als musical op de planken. Op zondag 22 oktober in het Stadstheater van Arnhem bijvoorbeeld. Leuke extraatjes zijn dat kinderen verkleed naar het theater mogen komen en kunnen meedoen aan de Sprookjes Verkleedwedstrijd. Ook is er na afloop een uitgebreide Meet & Greet met de acteurs en kan er lekker geswingd worden tijdens de Sprookjes Afterparty.

  Advertentie
 5. Babbels Peuter- & Kleuterfestival (2+)

  5 Babbels
  Geniet op 12 november bij Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard van een hele middag vol theatervoorstellingen speciaal voor peuters en kleuters tijdens het Babbels Peuter- & Kleuterfestival. Er zijn 5 verschillende voorstellingen, die meerdere keren per dag te zien zijn. Ook kunnen kinderen meedoen aan leuke workshops. Allemaal speciaal voor de allerkleinste theaterliefhebbertjes! In de Kop van Noord-Holland zijn de komende maanden trouwens nog veel meer leuke kindervoorstellingen te zien. Hier nog een paar toppers!

 6. Woef Side Story (Familie)

  6 Woef side
  De voorstellingen van het Ro Theater zijn altijd legendarisch. Dit jaar staan ze met de nieuwe voorstelling ‘ Woef Side Story’ op de planken. De voorstelling vertelt het verhaal over straathond Toto en rashond Marina. Ze zijn verliefd, maar in hun wereld waarin iedereen in hondenhokjes is ingedeeld, mag hun liefde niet bestaan. Hoe zou dat aflopen? In december speelt de voorstelling in Theater Rotterdam.

 7. Overtreffende trap (4+)

  7 Overtreffende trap
  Houden jullie thuis van dans en ballet? Ga dan op 5 november eens naar een voorstelling van dansgezelschap De Stilte in het Chassé Theater in Breda. Zij maken voorstellingen speciaal voor ouders en kinderen. Dit keer trekken ze door Nederland met de voostelling ‘Overtreffende Trap’. Een dansvoorstelling vol prachtige muziek waarin ouders de slimste moeten zijn simpelweg omdat ze de oudste zijn.

 8. De spin die scheetjes laat

  8 De Spin
  Zondag 8 oktober is het genieten in Stadsschouwburg Nijmegen tijdens dit ontwapenende kinderconcert van het Gelders Orkest. Het is een concert voor de hele familie; over vriendschap, lekker eten en jezelf zijn! De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige, ontroerende kinderboek van broer en zus Filemon en Clarinde Wesselink.

  Advertentie

Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit het fantastische aanbod aan theatervoorstelling uit het nieuwe seizoen. Wil je weten wat er bij jou in de buurt nog meer allemaal speelt? Kijk dan eens op de uit-agenda op Kidsproof.nl.

Alwiene Waals

Alwiene Waals blogt voor Kidsproof.nl over de leukste uitjes en kinderactiviteiten in Nederland. Samen met haar zoontje Sam verkent ze de nieuwste speeltuinen, pretparken, musea, koffie-places en kidsproof-restaurants. Ze hebben een gedeelde passie voor films, lekker eten en reizen en vinden zo altijd weer een leuk nieuw plekje om in de Kidsproof-blogs te delen.