Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

9x coole schaatsbanen voor het hele gezin

Haal je schaatsen maar uit het vet: met de ijzers over het ijs glijden hoort bij de Nederlandse winter! Maar wat als de vorst niet meewerkt? Deze 9 ijsbanen zijn in de winter schaatszeker én ze zijn ook nog eens extra leuk voor kinderen.

Advertentie
 1. Triavium IJsbaan in Nijmegen

  triavium

  Triavium in Nijmegen heeft net dat beetje extra. In dit ijsbaancomplex worden namelijk kinderactiviteiten georganiseerd die het schaatsen nog leuker maken. De vrolijke mascotte Piwie de Pinguïn neemt de kleintjes mee op avontuur en in de schaatsdisco kunnen kinderen hun dansmoves op het ijs oefenen.

 2. IJssportcentrum Eindhoven

  ijsbaan eindhoven

  Heb jij een kleine Sven Kramer of Ireen Wüst in huis óf wil jouw kleine liever rustig wennen op het ijs? Bij IJssportcentrum Eindhoven kun je voor beide terecht. Tip: op zaterdag en zondag is er familieschaatsen en mag je met sleetjes en stoeltjes op het ijs.

  Advertentie
 3. Cool Event in Scheveningen

  coolevent

  Er kan deze winter weer geschaatst worden in Scheveningen! Tijdens Cool Event staat er een grote ijsbaan op het Kurhausplein. Enorm gezellig, want de ijsbaan wordt omringd door de verwarmde terrassen van de restaurants op het plein. En wist je dat je hier ook een kinderfeestje kunt geven? Hou ook het programma goed in de gaten voor leuke kinderactiviteiten.

 4. Drijvende IJsbaan in Leiden

  ijsbaan leiden

  Een drijvende ijsbaan? In de Leidse grachten dobbert een compleet winters dorp mét schaatsbaan tijdens de Winter Wonder Weken. In de weekenden is het éxtra gezellig voor gezinnen op de schaatsbaan met kindermuziek en schmink. Komen jullie ook familieschaatsen?

  Advertentie
 5. IJsbaan Haarlem

  ijsbaan haarlem

  Schaatsen met kinderen in Haarlem? Op de overdekte IJsbaan Haarlem is een fijne binnenbaan voor jonge kinderen, inclusief schaatshulpjes. Kras Sport biedt op de schaatsbaan ook schaatsles, ‘koele’ kinderfeestjes én speciale vakantiecursussen voor kinderen aan. Veel plezier!

 6. IJsbaan Twente in Enschede

  ijsbaan twente

  Muts op, handschoenen mee en schaatsen maar! Bij IJsbaan Twente in Enschede kun je heerlijk vrij schaatsen op de 30×60 meter baan en op de 400 meterbaan. Voor kinderen zijn er elke winter ook kinderactiviteiten op het ijs én komt mascotte Bartje af en toe langs.

 7. Bussum op IJs

  bussum op ijs

  Bussum wordt elke winter omgetoverd tot een waar winterparadijs met een schaatsbaan. Ook is er dit jaar op zaterdag- en zondagochtend weer Kabouterschaatsen voor de kleintjes. De ijsbaan is dan speciaal geopend voor kinderen t/m 6 jaar, zodat ze rustig kunnen oefenen en wennen op het ijs.

 8. Flevonice in Biddinghuizen

  flevonice

  Schaatsen in de buitenlucht, óók als het niet vriest! Bij Flevonice in Biddinghuizen lijkt het net alsof je op natuurijs schaatst. Zijn de kinderen het schaatsen zat? Op het park is nog veel meer te doen. Van dirft karten tot een uitdagende obstacle run 4 kids.

 9. Bonustip: Skiën voor kinderen met een visuele beperking

  snowworld

  Als laatste geen schaatstip maar té leuk om niet te noemen. In Snowworld in Zoetermeer kunnen kinderen met een visuele beperking leren skiën of snowboarden. De lessen worden georganiseerd door de Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV). Hoe leuk is dat!

Op zoek naar meer schaatsbanen bij jou in de buurt? Bekijk alle schaatstips op www.kidsproof.nl!

 

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend