Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

9x de allerleukste familie-uitjes in periode rond kerst

Van gezellige kerstmarkten, wandelingen door winterwonderland tot een treinreis met de kerstman: de komende weken zijn er wel heel wat leuke dingen om te doen met het hele gezin.

 1. Kinderkerststad Valkenburg

  kerstuitje

  In Valkenburg kom je zeker in de kerststemming. In december is de hele stad omgetoverd tot één groot kerstsprookje. Met een kerstparade, kinderkerstgrot, schaatsbaan, poffertjes én natuurlijk een warme choco. Tip: als je op woensdagmiddag langskomt zijn er activiteiten speciaal voor kinderen.

 2. WinterWelVaart

  winterwelvaart

  Van 20 t/m 22 december, aan het begin van de kerstvakantie, komt het festival Winterwelvaart naar Groningen. Niet zomaar een festival: alle voorstellingen en activiteiten vinden plaats op mooi verlichte historische schepen. Bekijk voor je gaat even het programma want er zijn allerlei leuke workshops voor kinderen.

 3. Winterdroom Orchideeën Hoeve

  winterdroom orchideeen hoeve

  Van 7 t/m 26 december vindt het kerstevenement Winterdroom plaats in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. De overdekte tuinen zijn dan versierd met kaarsjes, heel veel lichtjes en er zijn gezellige kerstkraampjes. Als je daar niet in de kerstsfeer komt, weten we het ook niet meer.

 4. IJsbeelden Festival

  ijsbeelden festival

  Wat je allemaal wel niet van ijs kunt maken… Op het IJsbeelden Festival in de IJsselhallen in Zwolle val je van de ene verbazing in de andere. Van 14 december t/m 1 maart kun je gigantische ijsbeelden en ijssculpturen bewonderen die dankzij de special effects nóg indrukwekkender zijn.

 5. Bijbels kerstspel

  bijbels kerstspel

  In Ootmarsum, in het Openluchtmuseum kun je op 26 december een wandeling maken langs verschillende taferelen rondom het Bijbelse kerstverhaal. Je kunt een kijkje nemen bij een Twentse boerenfamilie die kerst viert rond het haardvuur, er zijn muzikanten, een waarzegger, fluitspelers en natuurlijk kun je op bezoek bij de levende kerststal.

 6. Noordpool Express

  noordpoolexpress

  Dit is gegarandeerd een onvergetelijk uitje voor je kind. Op 21 december komt de Noordpool Express in Groningen aan met een heel bijzondere passagier: de Kerstman. Nou maar hopen dat hij op tijd aankomt, want hij moet natuurlijk wel op tijd zijn voor de intocht in Veendam. Vergeet niet te reserveren want er is maar beperkt plek. Hij gaat van Veendam naar Wildervank en weer terug.

 7. Het Wereldberoemde Verhalenfestival

  verhalen festival

  Op 21 december komen bekende verhalen tot leven tijdens dit performing arts festival in de binnenstad van Zwolle. Op het festivalterrein midden in de stad kun je genieten van lekkere hapjes en natuurlijk chocolademelk en glühwein. Vanuit daar kun je een leuke route kiezen. Beroemde sprookjes krijgen een nieuw leven in de sprookjesroute en tijdens het wandelen van de heldenroute duik je in de wereld van beroemde kinderboeken en heldenverhalen.

 8. De magie van kerst in Museum Speelklok

  muzikale kerstspeelklok

  Als je goed luistert hoor je nu vrolijke kerstmuziek door de Utrechtse straten. Van 10 december t/m 5 januari klinkt er in Museum Speelklok non-stop kerstmuziek. Komen jullie meezingen met de kerstklassiekers en de zelfspelende muzikale kerstboom?

 9. Magisch Maastricht

  maastricht kerstmarkt

  Natuurlijk mag de supergezellige kerstmarkt in Maastricht niet ontbreken in dit lijstje. Van 30 november t/m 31 december staat de mooie Limburgse stad vol met kraampjes, leuke attracties en het huis van de Kerstman. Aanrader voor een dagje uit met het gezin!

Op zoek naar gezellige kerstuitjes bij jou in de buurt? Kijk dan even op www.kidsproof.nl.

Dionne van Veen

Dionne is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend.