Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

9x lammetjes, geitjes en koeien kijken

Als de weilanden zich weer vullen met spelende lammetjes, weet ik dat het zover is. Het is lente! Ik smelt elk jaar weer van die wollige en pluizige babydieren. Het is dan ook de leukste tijd van het jaar om op bezoek te gaan bij de boerderij. Nóg leuker is het als je ze ook nog mag aaien, knuffelen of zelfs een flesje geven!

Dit zijn mijn favoriete boerderijen voor een dagje uit met de kinderen.

Advertentie

1. Schaapskooi Stroothuizen

In het Twentse Denekamp kleurt Schaapskooi Stroothuizen wit van de pasgeboren lammetjes. Er is sprake van een ware babyboom! Naar verwachting zullen er eind april zo’n honderd rondspringen in de schaapskooi. Genoeg reden dus voor een lammetjesdag op zondag 29 april. Kun je niet wachten? Je mag eerder ook al langskomen bij deze mooie schaapskooi met speeltuin en belevingspad!

2. Kinderboerderij Merenwijk

Op die eerste zonnige lentedagen doe ik niets liever dan lekker naar buiten. Hoe leuk om een frisse neus te combineren met een bezoekje aan de kinderboerderij. Vlakbij het centrum van Leiden vind je de gezellig Kinderboerderij Merenwijk, een echte aanrader! Kinderen mogen er knuffelen met lammetjes, geitjes, kalfjes én een heleboel andere dieren. Zo schattig! Voor in je agenda: op 8 en 11 april is het lammetjesdag bij Kinderboerderij Merenwijk.

3. Schaap- en Speelboerderij de Vreugdehoeve

Net buiten Zwolle ligt De Vreugdehoeve, een biologische melkschapenboerderij met zo’n tweehonderd schapen. Het leuke is dat alles op deze boerderij volledig transparant is opgezet. Kinderen mogen door ramen meekijken hoe kaas en ijs wordt gemaakt én natuurlijk hoe de schapen en lammetjes erbij staan. Wat zijn het er veel!

4. Stadsboerderij de Korenmaat

Ben je op zoek naar die perfecte combi tussen een kinderboerderij, een gave speeltuin én een heerlijk lunchplekje voor ouders? Bij Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem vind je dit allemaal! Hier kunnen de kinderen knuffelen met de jonge dieren in de knuffelhoek, terwijl papa en mama van het zonnetjes genieten. Ook tof voor de jeugd: ga de uitdaging aan op de avonturenbrug en ga op ontdekkingstocht in het struinmoeras.

5. Kaasboerderij de Ruurhoeve

Op Kaasboerderij en Melkveehouderij de Ruurhoeve in Hoogeloon leer je alles over de herkomst van kaas en melk. Natuurlijk is dit uitstapje niet compleet zonder een kijkje bij de koeien en kalfjes van de boerderij. En ken je de koeiendans al? Op zondag 22 april is het zo ver bij de Ruurhoeve. De koeien staan te popelen om voor het eerst dit jaar naar buiten te gaan. Zodra de staldeuren open gaan, dansen en springen ze de wei in. Super leuk en grappig om te zien!

6. Boerderijcamping Hoeve de Mertel

In Biezenmortel kan ik mezelf úren vermaken. Op zondag 22 april kun je namelijk eindeloos pasgeboren lammetjes aaien en knuffelen op Boerderijcamping Hoeve de Mertel. Het is die zondag lammetjesdag! Geniet van de lekkernijen van de boerderij, terwijl de kinderen zich uitleven op het luchtkussen of creatief schaapjes knutselen. Een écht lente uitje!

7. Hoeve Ravenstein

Hoe leuk! Ga op kraamvisite in de kraamstal van Hoeve Ravenstein in Baarn. Er is misschien geen beschuit met muisjes, maar er zijn wel een heleboel jonge geitjes, kalfjes, lammetjes én kuikens. De leerzame kinderactiviteiten en de uitdagende speurtocht maken dit boerderijbezoek helemaal af voor de kinderen.

8. Geitenboerderij Ridammerhoeve

In Amstelveen in het Amsterdamse Bos ligt Geitenboerderij Ridammerhoeve. Het is de thuishaven van honderd geitjes, Betsie het varken, een heleboel kippen en hun pluizige kuikentjes én het vriendelijke paard. Wat is er veel te zien! Als de kinderen alle dieren hebben geaaid, kunnen ze zich ook nog vermaken in de speeltuin.

9. Schaapskooi Bergen

Je weekend wordt nóg leuker met een uitstapje naar Schaapskooi Bergen in, je raadt het al, Bergen. Elke woensdag-, zaterdag-, en zondagmiddag kun je hier de pasgeboren lammetjes komen bekijken. De schaapsherder is vaak ook aanwezig, dus grijp je kans en stel al je brandende vragen. Niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Speelruimte voor de kinderen is er natuurlijk ook, achter de schaapskooi is namelijk een avontuurlijk speelbos!

Veel plezier! Kijk ook eens in de Uitagenda op Kidsproof.nl voor alle actuele boerderijuitjes.

Ezra Verhagen

Ezra is marketeer bij Kidsproof.nl en daardoor als geen ander op de hoogte van de leukste gezinsuitjes en kinderactiviteiten door het héle land. Elke twee weken verzamelt ze voor Ouders van Nu een lijstje met haar favoriete uitjes van dat moment. Handig voor als je inspiratie nodig hebt voor komend weekend