Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Alleen als het een broertje is

Hilde is in verwachting van haar derde kind. Ineens is het moment daar om dat bijzondere nieuws aan haar 2 zoons (van 3 en 1,5 jaar) te vertellen.

‘Is de baby erg ziek?’ vroeg Feike op de terugweg van de echo. ‘Ziek?’ vroeg ik verbaasd. ‘Ja. We gingen toch naar de dokter om naar de baby in de buik te kijken?’ Ah, daar is-ie weer, de kinderlogica waarmee we dagelijks te maken hebben. De vragen vliegen ons om de oren: Mama, wat is werken? Mama, waarom is er sneeuw? Wat is tanken? En nu weer dit.

Advertentie

Broertje of zusje

Het zat helemaal niet in de planning om de jongens mee te nemen naar de echo. Sterker nog, we hadden ze nog niet eens verteld dat ze een broertje of een zusje krijgen. Maar toen de oppas een paar uur voor de echo ziek afbelde, konden we er niet meer omheen.

Oh ja

Enthousiast vertelden we Feike en Dries dat er een baby in mama’s buik zat. Vol spanning wachtten we op een reactie, maar meer dan een ‘Oh ja’ kwam er niet uit. Geen gejuich, geen gehuil, gewoon: oh ja. Vinden jullie dat leuk, probeerden we nog even. Alleen als het een broertje is, was ‘t antwoord.

Duimen

Sindsdien is er door de jongens met geen woord meer gerept over de baby. Misschien komt daar nog verandering in als er een buik te zien is, als we de babykamer gaan inrichten of de box neerzetten. Tot die tijd duimen we dat de baby bij de volgende echo wederom niet ziek blijkt te zijn! En voor de jongens dat het een broertje wordt. Al hoopt mama zelf stiekem op een meisje.

Hilde Tholen

Hilde Tholen is 40, hoofdredacteur van Ouders van Nu, woont samen met Hein, Feike (4), Dries (2,5) en baby Calle in Haarlem. Ze is altijd op zoek naar balans (in alles) en positief nieuws.