Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

'Waarom ben ik altijd alles kwijt?!'

Hilde en haar man zijn altijd alles kwijt. Om gek van te worden! Zou kleiner wonen de oplossing zijn, vraagt ze zich even af. Wel een beetje zonde, met die net verbouwde zolder.


Chaos

Hein en ik zijn geen opruimgoeroes en nu we ook nog onze zolder verbouwen, is de chaos compleet. Gemiddeld drie uur per dag zijn we bezig met zoeken. Naar onze sleutels, de luierdoekjes, de speen, de afstandsbediening en die ene drinkbeker (we komen namelijk niet meer weg met een random drinkbeker: Feike drinkt alleen nog maar uit groene en Dries wil alleen Cars).

Advertentie

Tiny house

Marie Kondo en andere opruimmethodes hebben tot nu toe niets geholpen, maar sinds ik het verhaal over het ‘tiny house’ van Karin en haar gezin in Ouders van Nu editie 12 las, vraag ik me af of we niet weer kleiner moeten wonen. Sterker nog, ik kreeg spontaan heimwee naar het huisje van 45 vierkante meter waar Dries en Feike geboren zijn. Oké, het had ook z’n nadelen. Zo stootten we regelmatig ons hoofd bij het verschonen van de babybillen, van het huiltje van baby 1 werd baby 2 meteen wakker en we hadden geen tuin of dakterras. Maar we waren wel kritisch over wat we wel en wat niet over de drempel sleepten. En minder spullen, betekent minder rommel en dus minder zoeken.

Rotzooi

Maar om nu weer te gaan verhuizen, is misschien ook weer zonde van die nieuwe zolder. Gelukkig staat er in editie 12 ook een artikel van opruimgoeroe Zamarra met tips over hoe je, ook in een ‘normal house’, de rotzooi binnen de perken houdt.

Hilde Tholen

Hilde Tholen is 40, hoofdredacteur van Ouders van Nu, woont samen met Hein, Feike (4), Dries (2,5) en baby Calle in Haarlem. Ze is altijd op zoek naar balans (in alles) en positief nieuws.