Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Als mijn kind bij zijn vader is

Alle leuke, maar ook alle heftige momenten komen op jouw schouders terecht als je een single moeder bent. Dat is niet erg, want ik weet niet beter. Voor mij is het normaal dat ik altijd met Otis samen ben. Toch zijn er ook best situaties dat ik een moment voor mezelf wel lekker zou vinden.

Team Otis en mama

Otis en ik zijn vanaf het moment dat hij geboren werd onze eigen kleine crew. Wij samen tegen de rest van de wereld. We zijn een duo, een team en super close, zoals waarschijnlijk de meeste moeders zullen zeggen over de band met hun kind. Toch voelt het voor mij nét even anders. We hadden elkaar nodig en hebben echt alles samen moeten uitzoeken en opbouwen. Just the two of us.

Advertentie

Momenten voor jezelf

Otis zijn vader is ongeveer iedere acht weken in Nederland en dan gaat mijn kleine grote liefde natuurlijk een weekend naar zijn vader toe. Dan is daar eindelijk dat moment voor mezelf, waar ik soms zo naar verlang. Je verwacht het al misschien: Claudia gaat er dan op uit! Op m’n gemak shoppen, naar de kapper, afspreken met vriendinnen en wijntjes drinken op terrasjes. Op dat soort momenten kan ik weer even gewoon Claudia zijn. Alleen is het niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Als mijn Otis er niet is

Als mijn lieve Otis er niet is, dan voel ik mij ontzettend onrustig, doelloos en zoekende. Op het moment dat ik dan eindelijk kan doen en laten wat ik zelf wil, ben ik eigenlijk niet meer mezelf. Ik voel mij dan leeg en geamputeerd zonder mijn kind. Dat zal vast niet helemaal gezond zijn, maar zo voelt het nu eenmaal. Ik beken dat ik afleiding zoek, als mijn kind bij zijn vader is. Ik ga als een gek aan het werk, plan afspraken buiten de deur. Alles zolang ik er maar zo min mogelijk mee bezig hoef te zijn.

Kop in het zand tactiek

Het is zoeken naar je ‘eigen leven’ op de momenten dat je kindje bij zijn vader is, en dat gaat mij nog niet zo goed af. Je zou denken dat het de normaalste zaak van de wereld is voor single moeders, maar het blijft lastig. Hopelijk is het iets dat went, daar houd ik mij dus maar aan vast. Tot die tijd mag ik van mezelf nog even lekker mijn kop in het zand steken en afleiding zoeken totdat het beter gaat. Drankje doen dan maar?

 

Claudia Sloot

Claudia Sloot is moeder van Otis en schrijft over haar leven met een temperamentvolle peuter, die vindt dat slapen en eten voor mietjes is. Ook runt ze haar blog Oh yeah baby, heeft een kledinglijn You and Mini én werkt in de online marketing.