Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hoe hou je je kind zoet als je boodschappen doet

Het liefst ga ik alleen naar de supermarkt. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de boodschappen elke week laat bezorgen (en ik ben serieus goedkoper uit). Ook vind ik het heerlijk om alleen te shoppen. Zonder kinderen. Maar niet elke moeder heeft dat voorrecht. Om mij heen hoor ik veel moeders die geen oppas hebben of waarvan de familie ver weg woont. Ze kunnen hun schatjes niet een ochtend bij opa en oma brengen… Maar wat doe je dan als je boodschappen wil doen of een keer wil winkelen en je kinderen totaal geen zin hebben om mee te werken?

Advertentie

First World Problems

Het zijn natuurlijk First World Problems, maar het kan verrekte lastig zijn als je een dwarse peuter op sleeptouw moet nemen. Of wanneer je kleuter rennend door de winkel per ongeluk een fles wijn omstoot. Natuurlijk zijn er kinderen die altijd goed luisteren en braaf doen wat mama zegt, maar die van mij werken echt wel eens niet mee. Ik heb een aantal oplossingen daarvoor gevonden, zodat het toch een ‘gezellig’ uitje wordt.

 8 creatieve manieren om gezellig met je kinderen boodschappen te doen (ook handig voor als je een ochtend gaat winkelen!)

  1. Neem boekjes mee; stripboeken, kartonnen boekjes, prentenboeken. Zet je kinderen in de kar en laat ze lekker lezen. Ondertussen gooi jij ongestoord de winkelwagen vol.
  2. Maak een supermarktbingo; zet daar 10 producten op die ze tijdens het boodschappen doen moeten spotten. Wie heeft als eerste bingo?
  3. Bij veel supermarkten staan bij de ingang gratis ballonnen of vlaggetjes. Mijn kinderen zijn gek op die dingen.
  4. Neem een snack mee van huis; een snoepje, een koekje, soepstengel of doosje rozijntjes.
  5. Bij veel supermarkten scoor je gratis een plakje worst, een stukje kaas of een broodje om te proeven. Ik zou zeggen; dit zijn je stops!
  6. Mijn kinderen nemen vaak een schrijfboekje en een pen mee. Ze ‘schrijven’ dan de producten op die ze tegenkomen in de supermarkt. Ze kunnen zich daar prima mee vermaken.
  7. Na een rondje boodschappen doen mogen ze bij mij af en toe ‘het toetje’ uitzoeken. Dat vinden ze het einde!
  8. Oudere kinderen vinden het heel leuk om mee te helpen met boodschappen doen. Geef ze opdrachtjes om dingen te zoeken (producten die niet breekbaar zijn!), zoals wc papier, melk of fruit.
Met deze tips moet het boodschappen doen wel goed komen. Veel plezier!

In samenwerking met expert

Linda Bosscher

ZIE OOK: Zo kun je geld besparen

 

Linda Bosscher

Linda Bosscher (30) is getrouwd en moeder van 2 kleuters en 1 peuter. Runt vanuit huis haar blog Love2BeMama en een webshop. Ze reist graag, houdt van koffie & sushi, slaapt weinig, heeft geen tijd voor hobby’s zoals breien of doe-het-zelven, maar loopt over van inspiratie. Elke woensdag om 12.00 uur kunnen we een nieuwe blog lezen van deze gedreven Social Influencer.